Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Björklunds historiska SM-guld

/
  • Tidernas bästa bågskytte-dam. Den titeln kan Lina Björklund, Edsbyn, glänsa med numera.

Lina Björklunds bästa tid är nu.
Med helgens fullträff i jaktskytte-SM satte bågskytten från Edsbyn punkt för en perfekt säsong – guld i samtliga fem grenar under ett år!
– Såklart det känns stort, säger 30-åringen efter den unika bedriften.

Annons

Lina Björklund har under flera år varit landets bästa, och mest mångsidiga, dam inom bågskyttet.

Men den här säsongen har hon nått en ny och än högre nivå.

Under säsongens mästerskap har Björklund varit i en klass för sig. I de fem disciplinerna – jakt, fält, 3D, tavla inne och ute – har hon i regel plockat sina guldmedaljer i överlägsen stil.

– Det känns förstås extra skoj att det varit med marginaler, att det inte handlat om tur utan om skicklighet, säger Lina Björklund.

Kan du förklara formtoppen?

– Förändringen i livet när jag blev mamma till två underbara tjejer (Thea 3 år och Greta 1,5 år) har spelat stor roll. kraven och trycket minskade, det gav utrymme för en mer avspänd fokusering.

Inför lördagens första omgångar i Tivedens nationalpark var Björklund extra laddad, väl medveten om den extra värdefulla målbilden.

Efter en rivstart med 290 poäng av 300 möjliga på de första målen var det inget snack om saken. Lina Björklund kunde lugnt och stabilt skjuta hem sitt totalt 22:a individuella SM-guld, och det med bred marginal till tvåan.

Nu gäller bara för Björklund att hålla formtoppen över EM i 3D som avgöras på Sardinien nästa vecka.

– Kan jag försvara min titel där, då går det verkligen att snacka om en historisk säsong. Jag har svårt att se att det går att skjuta bättre , men jag ska försöka hålla den här nivån, säger Lina Björklund, som av bara farten drog med sig Edsbyns Bågskytteklubb till ett guld för lag.

Mer läsning

Annons