Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bäst när det gällde

/
  • Erik Hellström – Hudikmästare 2012.
  • Evelina Hagström, Evelina Settlin, Björn Hedman, Stefan Svanbom, Fredrik Bergkvist och Erik Hellström (gående) gjorde upp om segern.
  • Alpina åkaren Björn Hedman, till vänster, vann allt fram till finalen. Där tog det stopp mot Hudiksvalls FF:s Erik Hellström.
  • Stefan Svanbom, Hudiksvalls HC, åkte ut när det var dags för boxning.
  • Björn Hedman (i mitten) var starkast och uthålligast när det gällde att hålla armarna utsträckta.
  • Fotbollsspelaren Evelina Hagström bemästrar den mekaniska tjuren.
  • Gymnasten Fredrik Bergkvist under slalom på segway.

Erik Hellström inledde sämst av alla – men avslutade bäst.
Nu kan HuFF-spelaren titulera sig Hudikmästare 2012.
– Vet inte om det kändes speciellt välförtjänt. Vi hade ju en kille som vann varenda gren, säger Hellström.

Annons

Hudikmästaren genomfördes i form av en femkamp, där jumbon i varje gren slogs ut på väg fram till finalen där två kvarvarande deltagare skulle göra upp om pokalen.

Björn Hedman kallades in i sista stund efter det att rallyesset Patrik Flodin tvingats lämna återbud på grund av en handskada. Och den alpina juniorlandslagsmannen vann samtliga grenar fram till finalen – där han trots ett tidsförsprång på tolv sekunder inte lyckades hålla Erik Hellström bakom sig.

Hellström inledde dock sämst av samtliga sex startande. Med sina 13 sekunder på den mekaniska tjuren låg han sist efter den första rundan och många trodde nog att femkampen var över för hans del.

– Nu är det över, tänkte jag. Det var riktigt svårt och jag undrade hur jag skulle kunna toppa det där, säger Hellström med ett skratt.

Men i det andra försöket gick det desto bättre, och han undvek utslagning direkt. Istället var det längdskidåkaren Evelina Settlin som fick lämna först av alla. Därefter rök tävlingens andra tjej, fotbollsspelaren Evelina Hagström, som inte kunde matcha sina konkurrenter i styrka och uthållighet. När sedan gymnasten Fredrik Bergkvist och ishockeyspelaren Stefan Svanbom försvann i de två kommande grenarna var det dags för final.

Där tog sig alltså Erik Hellström först i mål, efter golfputt och ett kort löpvarv runt torget. Men titeln var kanske inte helt välförtjänt, enligt Hellström själv.

– Nej, det känns lite fel. Han (Hedman) vann ju varje gren. Men alltid kul att vinna.

Mer läsning

Annons