Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bara guld som gäller Jerker Lysell

I kvalet var han suverän och vann med 22 sekunders marginal.
Rehns BK:s Jerker Lysell är den stora guldfavoriten när EM–finalen i sprint som avgörs i skogarna runt Lugnet i Falun i dag.
– Jag siktar på att vinna guld. Sa jag något annat så skulle jag ljuga, säger Jerker Lysell som står inför sin största utmaning så här långt i karriären.

Annons

Det svenska orienteringslandslaget flyttade under fredag från Grönklitt till Borlänge som blir basen för löparna under resterande delen av EM–veckan. Ett träningspass där fanns på programmet för Jerker innan dagens final.

– Jag känner mig lite seg efter finalen på medeldistansen. Men får jag jogga lite grand så kommer kroppen i gång igen. Så det ska inte vara några problem.

I kvalet var Jerker snabbast av alla.

– Jag tycker att det var kontrollerat under hela vägen och ganska lugnt och det gick väl inte på maxfart. Jag tror det var många löpare som inte gick på max i kvalloppet.

Men att det kommer att gå fort i finalen är Jerker övertygad om.

– Jag kommer att gå ut för fullt och springa så fort jag kan. Jag kommer inte att gå på reserven någonstans utan jag kommer att ösa på allt jag har. Sedan får jag hoppas att formen finns där och att det håller hela vägen.

Mer läsning

Annons