Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Banger totalkraschade – och vann

/
  • En skrotbil i ordets rätta bemärkelse. Ur det här vraket klev Anders Banger och hans kartläsare Krister Gull i stort sett oskadda. De gjorde det som totalsegrare i Sverigeserien.

En liten oansenlig notis: Banger rullade i Askersund.
Men det var betydligt mer dramatiskt än vad den där lilla notisen sade.
Tre klippta telefonstolpar, ett raserat stenröse och två varv i luften. Och bara skrot, i ordets rätta bemärkelse, av bilen.
De som blev vittne till avåkningen trodde inte att någon kunde kliva levande ur bilen efter den rallykraschen.

Annons

Gissa mitt bilmärke. Ja, så här veckan efter totalkraschen i Reijmeknixen, den sista deltävlingen ingående i Sverigeserien för Volvo Original, så kan Ljusdals MK:s rallyförare Anders Banger kosta på sig att skratta åt eländet och skämta om sin rallybil, en Volvo 940 som kort och gott ser ut som en skrothög.

– Det jag kan ta reda på är motorn, stolarna och bilbältena. De ska jag skruva ur, sen ska resten på skroten så fort det bara går, säger Anders.

Det var alltså i den sista deltävlingen ingående i Sverigeserien som olyckan var framme. Anders hade redan säkrat slutsegern i Sverigeserien och när han kom till Askersund så kunde han redan innan start titulera sig svensk mästare. Han hade också, tävlingen till ära, lackerat motorhuven i guldfärg. Lite uppkäftigt, så där.

Det berättas från kurvan där Anders Banger och hans kartläsare gick av vägen att flera ögonvittnen redan hade mobiltelefonerna framme för att ringa efter ambulans. De befarade det allra värsta. Då klev båda ur i stort sett oskadda.

Mer läsning

Annons