Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bandyspelare fick chockbesked

/
  • För en månad sedan opererade Magnus Mill bort en tumör i huvudet. I nästa vecka räknar han med att börja jobba och träna med LBK igen.

Du har en tumör. Fyra ord som kan däcka den starkaste.
– Klart att man blev berörd av det, men som tur var så lade läkaren till att den var godartad, säger LBK-spelaren Magnus Mill.
Nu är han opererad och redo att börja träna med laget igen.

Annons

Två bandybollar på planen, vinglig på skridskorna och allmänt yr. Och en ständigt besvärande tinnitus. Det är klart att LBK-spelaren Magnus Mill, 33 år, började fundera på vad det var som var fel.

Det hela började i september månad när LBK matchade mot Broberg i Dina Arena i Edsbyn.

– Det var i slutet av första halvlek, jag hade gjort fyra-fem riktiga ruscher och tänkte åka och byta, men så blev det en till långåkning och efter den då började hela hallen att snurra. Det här med de två bandybollarna var i nattmatchen mot Bollnäs i World Cup. Sen hade jag lite problem i övrigt också framförallt när det var lite klent ljus på IP, dessutom i bilen när andra bilar bredvid mig började rulla i väg. Jag förstod ju att det inte stod rätt till, säger Magnus.

Så det blev undersökning på sjukhuset i Hudiksvall också. Och när röntgensvaret var klart kom diagnosen. "Du har en tumör". Och kommer att bli kallad till Akademiska sjukhuset i Uppsala.

Nu blev det operation på Karolinska sjukhuset i Stockholm och i nästa vecka räknar Magnus med att börja jobba igen och så smått dra i gång träningen med laget.

 

Mer läsning

Annons