Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Westh kör hårt på semestern

/

Träningen har varit igång sedan i våras för Bollnäs bandylag. SM medaljerna har knappt hunnit torka från snöstormen på Studenternas, men nu närmar sig en ny säsong med stormsteg. I juli är laget "ledig" från träning, men det innebär bara att de inte tränar ihop.

– Jag kör hårt nu, mest med styrka och löpning. Laget kan inte vara tillsammans jämt, folk har ju jobb och semestrar och så på sommaren. Därför tränar vi själva just nu, säger Andreas Westh.

Annons

I augusti börjar det på allvar, då börjar man också lägga in ispass i träningen. Än så länge har de bara fått känna på isen litegrann. Landslaget träffas inte heller något under sommaren, utan träffas först vid jippomatchen mot MODO den 7 augusti.

Westh själv har haft en turbulent vår, med ständiga rykten om flytt till Ryssland.

Hade du inte hellre varit i Ryssland just nu?

– Nej. Man ville ju vara där och tjäna lite pengar, och jag vet att det är en bra stad och ett bra lag. Men det gick inte helt enkelt. Jag har min familj här och spelar i ett bra lag. Jag vill inte åka bara för pengar. Det blev för många frågetecken. Tiden drog iväg och när jag till slut skulle besluta mig så behövde jag mer tid att fundera. Men det kan definitivt bli i framtiden.

Det kan vara svårt att sia om hur säsongen kommer bli så här mitt i sommaren, men Andreas ser fram mot säsongen med tillförsikt.

– Det känns bra. Vi har fått behålla nästan hela truppen och är ett år rikare på erfarenheter. Vi har tagit med oss mycket från fjolåret, och det viktigaste nu är att tänka på vad som gjorde oss så framgångsrika då och göra om det i år.

Det blir svårt att toppa de enorma framgångarna de hade, men han säger att det ska bli väldigt kittlande att försöka upprepa. De vet att det går nu!

Den 7:e augusti spelas alltså en jippomatch mellan bandyns världsmästarlandslag och MODO. Tyvärr för Andreas Westh så har Bollnäs ett träningsläger och kommer troligen inte kunna åka med.

– Det hade varit fantastiskt kul, grabbarna ska ju spela lite golf och ha roligt också, men nu är det som det är.

Annars är det VM i Kazan som är målet för landslaget denna säsong. Men det är inget han tänker på just nu, det kommer när säsongen tar slut med Bollnäs.

Mer läsning

Annons