Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

VM-biljetten blev tändvätska för Jonas

/
  • Jonas Edling fick förtroendet av Förbundskaptenen Franco Bergman och nu gör Jonas sitt fjärde VM.

Edsbyn fick med fyra spelare till VM i Moskva.

Mest överraskad i kvartetten var anfallaren Jonas Edling som i och med beskedet fick en stor dos tändvätska inför fredagens viktiga möte med Haparanda..

– Skönt och kul att komma med, det var inte någonting man förberett sig på, så det var oväntat, säger han.

Annons

Därför var det kanske en del som höjde på ögonbrynen när Jonas Edling kom med.

– Jag har väl inte haft en jättebra säsong målmässigt. Jag har inte tagit så många fasta situationer. Men det är väl för mitt defensiva arbete jag är med, säger Jonas Edling, som av experter rankas som Sveriges bäste defensive forward.

Det är en egenskap som blir värdefull i den svåra bortamatchen mot Haparanda. Nykomlingen har imponerat stort så här långt och nosar på en slutspelsplats.

– Vi har stor respekt för dem, det är bara att titta på deras senaste resultat med kryss borta mot exempelvis Hammarby. De har ett bra och rutinerat lag som man måste vara väl förberedda mot, säger Jonas Edling.

Hemma vann Edsbyn med 9–4 efter att man avgjort matchen i första halvlek. En upprepning skulle vara välkommen, inte bara för Edsbyn, utan även för flera andra lag runt slutspelsstrecket.

– Så är det. Vinner vi så får vi en lucka neråt, men om vi förlorar så är även vi indragna i striden runt strecket, säger Jonas Edling.

 

Mer läsning

Annons