Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Vi har alla papper klara"

Edsbyn är nu den enda klubb som inte beviljats elitlicens inför kommande bandysäsong.
Men Edsbyns ordförande Thomas Zetterqvist är inte orolig.
– Nej, inte för det här. Nu har vi alla papper klara och vi kommer att lämna in allt material till förbundet under veckan, säger Thomas Zetterqvist.

Annons

När Svenska Bandyförbundets ekonominämnd samlades under fredagen i Uppsala fick inte Edsbyn sin elitserielicens beviljad.

Det vi framförallt saknar är en resultatprognos per den sista april. Som jag ser det är läget allvarligt. Det måste vara något problem eftersom de inte lämnat in handlingarna trots flera påstötningar, sa då nämndens ordförande Torgny Hjalmarsson till Dagens Nyheter.

– Förseningen beror på att vi haft sjukdom inom administrationen. Så det är inga konstigheter. Vi vet också att vi är sena. Men nu är det löst och förbundet kommer att få alla handlingar, säger Zetterqvist.

Svenska bandyförbundets ordförande Håkan Ramsin var under fredagen inte främmande för en eventuell tvångsnedflyttning av Edsbyn.

– Det är definitivt ett beslut som förbundsstyrelsen kan fatta, sa Ramsin till dagens Nyheter.

Skulle förbundet inte bevilja Edsbyn elitlicens så blir det ändå inte frågan om någon tvångsnedflyttning enligt Thomas Zetterqvist.

– Nej och vi är lite förvånade att, om så skulle vara fallet, att inte förbundet pratar med oss först utan tar det via media. Vi har inte fått något besked, inte ett enda ord, att det skulle vara aktuellt. Men om förbundet skulle ta ett sådant beslut så får föreningen gult kort. Det innebär att vi har ett år på oss att lägga fram en handlingsplan Och den tiden har andra föreningar fått tidigare. Så vi är inte oroliga.

Mer läsning

Annons