Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vem väljer Broberg?

/
  • Först match mot Hammarby, sedan en nervös väntan på att få höra vilket lag som väljer Broberg som motståndare i kvartsfinal.

– Det vore kul med ett derby.

Brobergs tränare Svenne Olsson ryggar inte för att utmana Bollnäs eller Edsbyn så snart hemmadrabbningen med Hammarby blåsts av.

Direkt efter sista matchen vet Olsson om hans önskan uppfylls.

Annons

Hammarby kommer till Hällåsen för att toppa elitseriens sluttabell. För ett ordinarie Broberg gäller ingenting, eller möjligen att prestera så bra att Hammarby skräms från att välja Broberg i en stundande kvartsfinal.

– Nja, på något sätt tror jag att de redan gjort sitt val, åtminstone vet jag att de pratat om det tidigare, säger Olsson.

Först 90 minuter bandy, sedan spänd väntan på "lottningen" som egentligen är väl genomtänkta val av de fyra bäst placerade lagen.

– Vad fort det går, nu är vi redan här, säger Brobergs tränare.

På vägen fram genom serien har han inte undgått att höra det stigande sorlet av spekulationer. Vem väljer vem? Spänningen stiger i bandyland.

– Det går inte att undvika och visst har man sina teorier.

* Har du någon drömmotståndare?

– Det vore kul med ett derby, alla dagar i veckan.

Bollnäs vilar tryggt i en position bland de fyra bästa, Edsbyn har möjlighet att spika sin plats där i den sista omgången. Vilket av dessa derbyalternativ föredrar Olsson?

– Spelar ingen roll. Vi har Villa också som skulle vara kul att möta. Äh, Sandviken och Bajen är favoriter vilka de än möter, dock fullt slagbara. I år känns det jämnt.

En sak står däremot klar: Broberg kan inte stöta på de senaste säsongernas kryptonit, Västerås, som kippar efter andan på sista plats ovanför slutspelsstrecket.

– Ja, dem har vi haft många gånger. Men frågan är om man inte skulle ha haft dem nu, säger Olsson och skrattar.

Mer läsning

Annons