Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Varken jämnt eller ovisst denna gång för LBK

/

De senaste åren har Ljusdals BK haft några jämna och ovissa möten med Söderfors.
Tränaren "Böna" Eriksson utlyste därför största ödmjukhet inför uppgiften.
Men denna gång blev det knappast jämnt.
LBK tog en storseger på Bruksvallen med 9-2.
– Det gick lättare än vi trodde, kommenterar "Böna"

Annons

Massor av insläppta mål, och noll poäng. Det var ett lag utan vidare självförtroende som Ljusdal ställdes mot.

– Vi var ändå förberedda på att det kunde bli svårigheter. Vi har ju haft det tufft mot Söderfors emellanåt, säger "Böna", vars lag fick en perfekt öppning på matchen.

Sebastian Jonsson flippade in till Oscar Jonsson i straffområdet, och från nära håll pekade Oscar in bollen. Ljusdal hade sedan god koll på händelserna. Den enda som hotade i ett Söderfors, som var tunt framåt, var fjortonåriga Erik Pettersson. Men när han kom för nära var Jonas Svensson med i målet.

Efter dryga tjugo minuter spelade presenterade sig Ljusdals nyförvärv från Bollnäs. Efter ett rappt skott längs isen gjorde Tobias Björklund sitt första mål i LBK.

Sen rann det på.

– 6-0 i paus kanske inte riktigt speglade matchen, men vi fick några enkla mål och det är alltid skönt, konstaterar "Böna".

Söderfors fick in en reducering tidigt i andra halvlek, men det var inget som tycktes stressa LBK:arna. De definitivt matchavgörande målen kom sedan vid hörnsituationer. Jari Avellan pangade in 7-1, och hans landsman Joonas Kakriainen satte dit åttan på en retur.

Tobias Björklund kunde i slutet sätta sitt andra för dagen.

Mer läsning

Annons