Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tungt fall för Bollnäs på Zinken

/
  • Villa Aaltonen gav Bollnäs ledningen mot Hammarby. Sedan var det slut på det roliga. Hammarby vände och vann med 3–2.

Det såg ut att gå mot en seger.

Det blev förlust.

Bollnäs ineffektiva hörnskytte straffade sig – och Hammarby kunde vända på matchen efter två hörnmål.

– Jäkligt surt. Men hörnorna var den stora skillnaden, säger Andreas Westh efter 2-3 (1-1) mot Hammarby.

Annons

Inför matchen hade Bollnäs en ynka seger på de tio senaste åren mot Hammarby på Zinkensdamm. Fredagskvällens möte blev inget undantag.

Men Bollnäs var med, speciellt under den första halvleken. Då pressade hälsingarna långa stunder tillbaka ett stirrigt hemmalag och skapade inte mindre än nio hörnor - men samtliga blev resultatlösa.

– De gör två mål på hörnor och vi inget. I täta matcher är det ofta sådana saker som fäller avgörandet, säger Bollnäs tränare Hans Åström.

Ville Aaltonen gav Bollnäs ledningen, men sedan kunde Hammarby vända på matchen genom två hörnmål - först av David Karlsson och sedan av Patrik Nilsson.

Karlssons mål i slutet av den första halvleken kom för övrigt på Hammarbys första hörna under matchen och var en riktig käftsmäll för Bollnäs.

Efter paus kom Hammarby ut som ett helt nytt lag och David Karlssons andra mål fram till 3-1 blev också matchavgörande.

Bollnäs bästa spelare, Ville Aaltonen jobbade som vanligt stenhårt och var vid flera tillfällen också han nära att bli tvåmålsskytt.

Bollnäs parkerar just nu på den åttonde och sista slutspelsplatsen i tabellen, med lika många poäng som nian HaparandaTornio.

Mer läsning

Annons