Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tufft för ismakarna

/
  • Än så länge lyser isparketten med sin frånvaro på Hällåsen i Söderhamn. Driftanläggningen har krånglat och det försenar isläggningen på bandyarenan.

Seriepremiären ligger bara en dryg vecka bort. Men än så länge har inte Broberg någon is på hemmaarenan Hällåsen att träna på. Det milda vädret och driftstörningar stökar till det för elitlaget.

Annons

Nästa onsdag, den 24 oktober, ska Broberg spela sin elitseriepremiär.

Och det kanske är tur att den ska ske i Lidköping där Villa tar emot på Sparbanken Lidköping Arena. Där finns det i alla fall garanterat is. För i dagsläget finns det inget av den varan hemma på Hällåsen i Söderhamn.

Tanken var att ismakarna på Hällåsen skulle dra igång kylanläggningen på Hällåsen redan i fredags. Men systemet fungerade inte som tänkt. Trots en renovering av hela systemet tidigare i somras.

Därför fanns reparatörer från kylfirman Huurre på plats i Söderhamn under måndagen för att åtgärda problemen.

Samtidigt är inte vädrets makter på ismakarnas sida. Det är milt, blåsigt och tidvis nederbörd. Inte alls det höga, klara väder med minusgrader på nätterna som ismakare önskar sig. Och prognosen ser inte speciellt upplyftande ut.

Och nästa fredag, den 26 oktober, är det hemmapremiär mot Edsbyn...

– Det är vädret som är vårt största problem. Det är det sämsta tänkbara. Men nu är problemen åtgärdade och vi ska provköra anläggningen, säger Mats Hedman, driftchef på Söderhamns kommun.

Mer läsning

Annons