Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tuff fight väntarför Bollnäs mot hemmastarka Villa

/
  • Bollnäs GIF och lagets kapten Andreas Westh siktar på full pott mot svårspelade Villa på Isstadion i Lidköping.

Knappt hade krutröken hunnit lagt sig efter onsdagens derby mot Edsbyn på Sävstaås förrän Bollnäs GIF:s spelarbuss rullade ut från Åsen i går eftermiddag med destination Örebro för övernattning och sedan under fredagen fortsättning till Isstadion i Lidköping för en riktigt tuff fight mot topplaget Villa.

– Villa är alltid tuffa att möta på deras hemmaplan. Men det ska bli kul. Vi siktar på att åka hem från Lidköping med två poäng, säger Bollnäs libero och lagkapten Andreas Westh.

Annons

Derbyförlusten 1–5 mot Edsbyn har Westh och Bollnäs redan lagt bakom sig.

– Ja, nu är det bara att se framåt och ta nya tag. Det gäller att göra sitt bästa för dagen och ha en sådan hög lägstanivå som möjligt. Vi vet att den här serien blir stentuff där jag tror att alla lag tar poäng av varandra.

Någonting du vill förändra från fighten mot Edsbyn?

– Vi kan sätta bättre fart på bollen, få ett högre bolltempo. Nu var det en vecka sedan vi spelade match, det låter inte mycket, men man går ner sig i matchtempo så jag tror det kommer att bli bättre fart mot Villa. Sedan är det positivt att vi skapar så många chanser. Nu gäller det bara att vi börjar sätta våra lägen.

Vad vet du om Villa?

– De är mer noggranna i sitt spel den här säsongen och spelar med mer tanke. Framåt är Villa vassa med Johan och Daniel Andersson och så har dom ju också "Prinsen" med på ett hörn. Bakåt är Villa bättre i år och det är väl den stora skillnaden.

Villa–Bollnäs blir också den sista matchen utomhus i Lidköping som nu har sin hall klar och som kommer att invigas på annandagen.

– Jag tror att det blir mycket folk. Hoppas på bra väder också annars blir man ju förbaskad när man vet att isen ligger klar i den nya hallen. Alla vill ju spela under de bästa tänkbara förhållanden.

Bollnäs tränare Hans Åström aviserar inga förändringar inför matchen.

– Vad jag vet i nu (läs torsdageftermiddag) så ska alla vara tillgängliga för spel utom Juho Liukkonen som är skadad. Som det ser ut nu kör vi lika som mot Edsbyn.

Mer läsning

Annons