Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Toppmatchen ska spelas trots kylan

/

(UPPDATERAD) Kylan har slagit till ordentligt inför kvällens toppmatch mellan Bollnäs och Villa på Sävstaås IP. Vid 14.tiden visade termometern -16 vid arenan. SMHI:s prognoser säger att det vid matchstart - 20.00 – kommer att vara -19 grader i Bollnäs.

Annons

- Det kommer att bli match. Vi tänker tända flera eldar så att folk kan värma sig, säger Robert Lindgren, marknadsansvarig i Bollnäs GIF.

Det är domarteamet Thomas Nordin som tillsammans med de båda lagkaptenerna som beslutar om matchen spelas 2x45 minuter eller 3x30. Det beslutet tas senare på fredagskvällen.

Bollnäs högerback Anders Spinnars hoppas att matchen spelas i två halvlekar.

- Det är värre för kroppen att gå in och ut mellan kyla och värme flera gånger, så jag hoppas det blir 2x45, säger Anders Spinnars.

Kroppens utsätts för rejäla ansträngningar i den kyla som råder just nu.

- Det är oerhört ansträngande för andningen och det kommer att bli ett rejält hostande under lördagen.- Man måste byta underställ, handskar och strumpor i varje paus. Framför allt är fingrar och tår väldigt utsatta, säger Anders Spinnars.

Bollnäs tränare Hans Åström var inte med till Lidköping i 2-2-matchen borta mot Villa (förkyld). I kväll är han tillbaka och förfogar över hela truppen, förutom Juho Liukkonen.
- Det är en öppen historia. Villa är bra, men vi är också ganska hyfsade. Jag har fått rapporter om hur det såg ut senast och vi har en bild vi vill följa. 

Precis som senast är det Henrik Rehnvall som vaktar målet i kväll.
Hos gästerna är den målfarlige Daniel Andersson tillbaka. Så här långt har det blivit 25 mål och en fjärdeplats i skytteligan. 

När det gäller kölden är Hans Åström mest orolig för isen.
- Jag är rädd att den ska spricka, just på Sävstaås brukar den kunna göra det då det är riktigt kallt.
Annars är Bollnästränaren rätt van vid bandykyla.
- Under VM-turneringar i ryska Archangelsk kan det ofta vara 35 grader kallt. Det här känns nästan som t-shirt-läge jämfört med det

Mer läsning

Annons