Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tog sina ritningar och gick

/

En av de viktigaste kuggarna i projektet med Hällåsen Sportarena har hoppat av.

– Mina grejer ska inte användas till det här. Kommunen ska inte belastas, säger Fredrik Andersson, som anser att andra projektmedlemmar tog sikte på kommunens plånbok, snarare än näringslivets.

Annons

Det var före semestern som en av arenaprojektets viktigaste kuggar, Fredrik Andersson, klev in på Brobergs kansli och plockade med sig sina ritningar samt projektrapporten för det planerade 80-miljonersbygget Hällåsen Sportarena. Vid det laget hade Andersson sett klyftan mellan honom och övriga i hallprojektet växa sig för stor.

Finansieringen var den springande punkten.

Andersson har siktat på en lösning med privata finansiärer, övriga i hallprojektet var inne på en annan linje, menar den avhoppade byggnadsingenjören.

– Vissa tyckte att kommunen skulle betala. Men jag anser inte att man ska belasta kommunens ekonomi med en hall. En sådan här hall är inte kommunal kärnverksamhet enligt mig, det är vård, skola, omsorg och räddningstjänst. Det finns begränsat med kommunala pengar och det får inte vara så att man lägger ned skolor för att bygga en hall, säger Andersson.

Stig Östlin jobbar fortfarande med hallprojektet och ser Anderssons avhopp som ett litet bakslag.

– Det var en engagerad kille så visst är det negativt. Å andra sidan får andra ta mer ansvar som det blev nu. Det står inte och faller med honom, säger Östlin, som medger att projektet önskar kommunalt stöd på flera fronter.

Inte bara från plånboken.

– Det handlar om moraliskt stöd också. Alla vet att kommunen inte kan finansiera det här. Att lägga ned skolor för att få en hall kommer det aldrig att handla om, säger Östlin.

Mer läsning

Annons