Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sviten Broberg vill bryta

Broberg har haft fasligt svårt för Västerås de senaste 19 åren. I kväll är det kanske läge att bryta den segerlösa sviten på 20 matcher som byggts på sedan 3–2-segern mot VSK den 6 januari 1990.

Annons

Det börjar närma sig 20 år sedan Broberg senast mäktade med att bryta ner det västmanländska bandymonstret Västerås. Senast hälsingarna vann mot VSK var nämligen den 6 januari 1990. Annorlunda uttryckt är det 20 raka matcher som betytt noll, eller maximalt en poäng, för brobergarna.

Låt vara att lagen höll till i olika serier under några av åren, statistiken säger onekligen att Broberg har svårt för Västerås.

Tidningen frågade Brobergs mentala rådgivare Mats Ek om sådana här sviter påverkar spelarna:

– Nej, jag tror inte det. Det är bara tillfälligheter att ett lag har haft svårt för ett annat lag. Det är andra spelare och helt andra lag som möts under årens lopp och det är väldigt sällan man går ut inför en match och tänker på förlustsviter.

Till spel i kväll kan Broberg räkna med nära på ordinarie mannar. En mindre ändring i de bakre leden kan komma att göras. Carl-Johan Rutqvist vilar förmodligen på grund av skada och ersätts av Joakim Jonsson.

Mer läsning

Annons