Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svesjnikov lämnar Dynamo

/

Sista säsongen i Dynamo Moskva. Definitivt. Misha Svesjnikov har tröttnat på allt strul i den ryska storklubben.
Nu fullföljer han den pågående säsongen, men sen packar han väskorna.
– Jag ska hem till Ljusdal, så är det, säger Misha.

Annons

”Jag ska hem till Ljusdal”.

Redan ifjol började det krångla i Dynamo Moskva. Lönerna blev försenade, till och med uteblev, och redan då hade Misha Svesjnikov funderingar på att flytta hem till familjen i Ljusdal.

Och när laget samlades för höststart så fanns Misha kvar hemma i Ljusdal – men övertalades efter ett tag av sina lagkompisar.

– Jag har ju varit lagkapten i laget och killarna ville att jag skulle prata med Dynamoledningen.

– Det gjorde jag och de lovade att fixa pengar och betala de pengar de var skyldiga oss. De gjorde man till viss del, men sedan har det strulat igen, säger Misha.

Och ett tag, det var för några veckor sedan, hade Misha packat sina väskor för flytt hem till Sverige.

– Ja, det var nära, närmare än så går det inte att bli, men så ordnade det upp sig här och då valde jag att fortsätta säsongen ut.

Men när sista matchen är spelad i slutet av mars så blir det flytt hem till Sverige och Ljusdal.

Och väl hemma lär det bli huggsexa om spelaren som fortfarande vid 36 års ålder definitivt finns med på ”tio-bästa-listan” över världens bästa bandyspelare. Det visade han om inte annat i den VM-final som spelades i söndags.

– Jag kan inte säga idag i vilken klubb jag ska spela, om det blir elitserien och satsa på ett SM-guld eller att spela i LBK och hjälpa dem tillbaka till elitserien. Det beslutet kommer jag inte att ta nu.

Du har sagt tidigare att du fortfarande vill spela med de bästa. Hur resonerar du idag?

– Väljer jag att fortsätta i landslaget så kan det inte bli Allsvenskan och Ljusdal. Nu har jag i och för sig inte bestämt det ännu heller.

– Alla de här besluten hade varit mycket lättare att ta om LBK spelat i Elitserien.

Spekulationerna i bandy-Sverige är redan igång när det gäller Mishas flytt hem till Sverige. Och redan nu går ryktet att klubb och kontrakt är klart. Att klubben skulle vara Sandvikens AIK/BK.

– Så är det inte. Jag är fullt uppe i seriespelet med Dynamo Moskva nu och kommer att fullfölja det innan jag tar ställning till vart jag ska spela nästa säsong.

Vad skulle krävas för att du skulle välja LBK?

– Eftersom jag inte har något att ta ställning till så kan jag inte svara på det.

Spelande tränare, skulle det kunna vara något?

– Nej, definitivt inte. Jag förstår inte hur man kan bli det.

Hur är läger i ryska ligan?

– Kuzbass är obesegrat och leder serien två poäng före oss i Dynamo. Det har varit meningen att vi skulle en rak serie, men nu hörde jag i går att det skulle bli likt Sverige med åtta lag till ett slutspel med kvartsfinaler, semifinaler och final. Vi får se hur det blir.

Mer läsning

Annons