Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sverige starkast i trenations- turneringen

/

Segrar mot både Finland och Ryssland.

Förbundskaptenen Franco Bergman har fått en flygande start på landslagssäsongen.

– Vi gör en otroligt bra match mot ryssarna, speciellt den andra halvleken, säger han.

Annons

Sverige följde upp 5–4-vinsten mot Finland i fredags med att besegra Ryssland i trenationsturneringen som avgjordes i Lidköping och Trollhättan.

Segern var odiskutabel – trots att underläge med 1–2 i halvtid. Efter en stark andra halvlek kunde Sverige vinna med 6–3 – och Franco Bergman kunde inte annat än vara nöjd när han sammanfattade insatsen.

– I andra fick vi lite bättre tajming och utnyttjade isytorna bättre och då orkade inte ryssarna hänga med oss. Med lite flyt hade vi ha gjort några mål till.

Mot Finland i fredags var det Edsbybekantingen Christian Mickelsson som svarade för tre av målen. I lördagens match blev Daniel Andersson (Villa/Lidköping) och Edsbyns Jonas Edling tvåmålsskyttar.

– Det känns bra att vi sprider ut målskyttet flera spelare. Både Christian och Jonas visade att det vill vara med och slåss om en plats senare i vinter.

Även liberon Andreas Westh får beröm av förbundskaptenen.

– Han är väldigt stabil och håller i hop försvaret på ett bra sätt. Speciellt mot finnarna blev försvaret utsatt av ett hårdare tryck jämfört med matchen mot Ryssland.

Mer läsning

Annons