Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svenne Olsson kommenterar alla svenska VM-spelare: "Någon måste blanda betongen också"

Läs vad förbundskaptenen Svenne Olsson sa om alla spelarna i VM-truppen.

Annons

TV: Se reprisen från presentationen av VM-truppen

Andreas Bergwall, målvakt, Västerås SK:

– Han skrev ett roligt SMS till mig när jag tog ut 25-mannatruppen, "att det är kul att han tror på mig som är ung och lovande". Kommentarer är överflödiga, han är i mitt tycke världens bästa målvakt.

Joel Othén, målvakt, SKA Neftyanik:

– Joel får förtroendet. Har gjort en bra säsong i Neftyanik, även om det inte är helt lätt att scouta den ryska ligan. Han kommer vara med rejält och konkurrera, och bör ta chansen rejält bredvid Bergwall.

Andreas Westh, försvarare, Bollnäs GIF:

– Ryggrad kallas det väl, och svarta ögon kallas det. En fantastiskt ledare i den här gruppen. Många hade åsikter i november om att gubben hade börjat bli gammal. Nu har Bollnäs vunnit åtta-nio matcher... Han är odiskutabel libero i det svenska landslaget.

LÄS MER: Här är Svenne Olssons taktiska drag i VM

Linus Pettersson, försvarare, Sandvikens AIK:

– Är libero i Sandviken, men kommer att konkurrera som back i landslaget. Lyfter sig alltid i internationella matcher. Bra både i Irkutsk och i Chabarovsk. Kommer bra in på kropp och älskar det fysiska spelet.

Olov Englund, försvarare, Kalix:

– Man vet vad man får. Fysisk och rejäl, ett granitblock likt Linus Pettersson. Styr och ställer i Kalix, och gör det allt som oftast bra.

Martin Johansson, försvarare, Villa Lidköping BK:

– Martin har lyft sig rejält i år. Var bra även i Irkutsk 2014. Håller ihop Villas försvar på ett bra sätt, och konkurrerar här som back. Han kanske tar över efter Westh i framtiden. Tuff och rejäl – och vet vad som krävs.

Hans Andersson, ytterhalv, Edsbyns IF:

– Jag har tittat väldigt mycket på Edsbyn i år. Hans Andersson har varit deras klart bästa spelare. Besitter ett jättebra långt spel och har bra spelförståelse. Förtjänar den här platsen.

Erik Säfström, ytterhalv, SKA Neftyanik:

– I mitt tycke världens bästa halv. Han är bra offensivt, han är bra defensivt. Bra passningsspelare och en fantastisk bra kille som ska vara med och leda det här landslaget.

Per Hellmyrs, ytterhalv/mittfältare, Bollnäs GIF:

– Ingen diskussion, punkt slut. En fantastiskt bra bandyspelare, som lyft sig ytterligare på mittfältet i Bollnäs. Han är väldigt laddad för det här VM:et. En ledande spelare.

David Pizzoni Elfving, mittfältare, Hammarby:

– I ett lagbygge kan man inte bara ha finsnickrare, utan också någon som blandar betongen. En riktig jäkla joker som kommer bli grymt nyttig. VM spelas ju även utomhus, och han blir en möjlighet för oss vid lyrbandy eller fysiskt spel. Han är allround, men ska väl avlasta på mitten. Kan även användas som forward eller som back.

Daniel Mossberg, mittfältare, Sandvikens AIK:

– En spelare med spetsegenskaper. Kraftfull skridskoåkning och genombrottsförmåga. Har kapacitet att avgöra matcher, och lyfter sig när det kommer till absolut viktiga matcher.

Daniel Berlin, mittfältare, Bollnäs GIF:

– En stor härförare, i mitt tycke världens bästa mittfältare. Bra defensivt och bra offensivt, och gör andra bra också. Han kommer bli motorn, och SKA leda det här landslaget vilket han kommer att göra.

Adam Gilljam, mittfältare, Hammarby IF:

– Håller på Chelsea, men om vi tar och glömmer det... Är hel och har gett klartecken för VM. Var med för att se och lära i Irkutsk som forward och senast som mittfältare i Chabarovsk. Han är en spelare som klev ut från det förra VM:et klev ut med högsta betyg. Lyfter sig i viktiga matcher och är redo att åka genom en betongvägg för att vinna ett guld. Ny roll nu, lite mera centralt på mittfältet.

LÄS MER: Gilljam: "Synd att vissa spyr galla över VM"

Johan Löfstedt, mittfältare, Vetlanda BK:

– Johan var sjuk mycket förra säsongen, men ser ut som en rund miljon i Vetlanda i år. En av få spelare jag skulle betala entrépeng för att se åka skridskor. Kan se långt, kan se kort och är i bra form.

Christoffer Edlund, anfallare, Sandvikens AIK:

- Ja... kommentar överflödig. En riktigt vass forward, fantastisk i djupled och rör sig över stora ytor. Kommer få en viktig roll, det är han väl van vid i och för sig, i och med att han är åldermannen i forwardsbesättningen. En grymt viktig spelare för oss.

Erik Pettersson, anfallare, Sandvikens AIK:

– Grymt viktig för det här laget, får en ledande roll på forwardssidan. Kraft, fysik, skott... behärskar alla moment på en bandyplan, och han är 20 år. Jag har pratat med Erik och han är grymt laddad, han vill mäta sig med de bästa. Han och Edlund kommer vara viktiga för fortsatta framgångar.

Joakim Andersson, anfallare, Vetlanda BK:

– Har haft en fantastisk säsong tillsammans med Löfstedt. Har världens bästa djupledsspel tillsammans med Edlund. En grym fysik, är som en pansarvagn. Jag är glad att han har tagit steget upp på den här nivån.

Simon Jansson, anfallare, Västerås SK:

– Förtjänar verkligen platsen i år. Har andra egenskaper än övriga forwards, och det är det vi tittar på. Har inte bara djupledsspelet, utan kan svänga framför, hoppa innanför och kan gå runt. Han är lite "snorig" brukar jag säga, alltså hal och jobbig att möta. Plus att han kan spela på flera positioner än som forward. Stor, stark och jobbar hårt och har en bra karaktär. Kul att Simon äntligen får chansen här.

LÄS MER: Jansson: "Kommer bli oerhört häftigt"

 

Du har väl inte glömt att ladda ner Bandypuls app? Gör det här!

Mer läsning

Annons