Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svenne Olsson hyllar truppen inför avresan till Uljanovsk: "Det är inga dumskallar som sitter här"

/

Bandypuls fick ett sista snack med förbundskapten Svenne Olsson innan avresan till Uljanovsk.
Söderhamnsbon berättar om sin egen nervositet, om att han tycker att landslagsträningarna är unika i sig – och att man ska vara beredd på att vad som helst kan hända i Ryssland.
– Det är häftigt att det smäller rejält, det visar att vi vill något med det här, säger han om händelserna på den sista träningen i Uppsala.

Annons

Två dagar i Uppsala, med två träningspass i Relitahallen följt av resa och två helgpass i Uljanovsk. Det är vad svenska landslaget får innan turneringen drar i gång på måndagen med gruppspelsmatch mot Finland.

Bandypuls fick ett snack med förbundskaptenen Svenne Olsson på torsdagseftermiddagen.

Hur har det varit i Uppsala?

– Fantastisk snurr. Som vanligt är det under många långa stunder förbannat kul att se de allra bästa under sådana här förutsättningar. Jag har sagt det förr, och jag säger det gärna igen: Fler borde komma och se en landslagsträning när man spelar åtta mot åtta, hur bra och rejält det här går att göra alltså. Vi är jättenöjda med de här passen.

En uppmärksammad händelse på torsdagens träning var när Daniel Berlin och Daniel Mossberg körde ihop, med blodvite som följd på den förstnämnde och ispåse i ansiktet på den andre. Men det ledde inte till några allvarligare blessyrer, och Svenne Olsson hittar genast något positivt med det.

– Det är häftigt att det smäller rejält, det visar att vi vill något med det här. Det var en hyfsad propp där, säger Svenne Olsson förnöjt.

LÄS MER: Bandypuls liverapporterade från sista träningen på svensk mark

Har du någon koll på hur ryssarna VM-laddar?

– Nej, det har jag inte. Men de har spelat två träningsmatcher och vi en då.

Svenne Olsson från Söderhamn har varit assisterande förbundskapten till Jonas Claesson under två världsmästerskap. Båda, och även VM-turneringen innan han kom in i bilden, har slutat med finalförluster. Nu är han högste ledare med Stefan Söderholm till hjälp.

Hur är du som ledare?

– Jag vill involvera spelarna, men sen vill jag också vara bestämd och tydlig. Mitt ledarskap är att få kraften ur en grupp tillsammans. Det är inga dumskallar som sitter här liksom, utan 18 slipade bandykunniga spelare. Får du med alla på hela den här resan så får du ut ännu mer grundkraft i gruppen. Vi har en tydlig bild över hur vi vill spela bandy, och vi (ledarna) drog det i december. Nu fick de (spelarna) dra det. En hel del hade fastnat, så det var ju bra.

Känner du något pirr?

– Inte än så länge, men det är klart att det kommer vara speciellt i första matchen mot Finland. Det är ju mitt första riktiga test. Vi vet inte exakt var vi står i våra positioner och vårt spel och allting... Så det är klart att det kommer vara pirrigt då, så är det.

LÄS MER: Bråk hotar VM-sändningar från Ryssland

När landslaget anländer till Ryssland väntar två träningar i Uljanovsk. Men förutsättningarna är inte direkt glasklara.

Svenne Olsson skrattar till:

– Det är inte riktigt klart än, men vi har blivit lovade två träningar och har beställt en inne och en ute för att vi vill känna på båda arenorna.

Men det är Ryssland ni ska till...

– Ja, jag tänkte precis säga det. Man får väl vara förberedd på att det kan bli på någon sjöis eller någonting... Nej då, vi är lovade men vet inte exakt tid.

Är det någon spelare i truppen som stuckit ut i Uppsala?

– Alla. Jag är som en politiker, säger Svenne Olsson, och funderar sedan både länge och väl.

Adam Gilljam har sett spännande ut.

Han som du tänker spela på en lite annan position än tidigare?

– Ja, precis.

Sverige lyfte från Arlanda på fredagsmorgonen.

 

Du har väl inte glömt att ladda ner Bandypuls app? Gör det här

Mer läsning

Annons