Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svechnikovs premiär på IP – ställs mot Hellmyrs United: "Ska vara världsklasspelare"

World cup har sedan länge flyttats – men Ljusdals BK hoppas på en annorlunda oktoberfest.
Årets stora dragplåster? Hellmyrs United.
– Det ska vara världsklasspelare i oktober i Ljusdal, säger Jonas Svensson.

Annons

De flesta kan historien om World cup vid det här laget. Hur den prestigefyllda försäsongsturneringen flyttades från Ljusdal till Sandviken.

Det har fått Ljusdals BK att leta nya vägar till bandyfester i oktober. Tidigare har man exempelvis arrangerat Exte cup, men nu laddar den allsvenska klubben för en bandyhelg med ett helt nytt grepp.

– Det sitter ju ett DNA i den här byn, att det ska finnas bandymatcher på halvkonstiga tider att se någon helg i oktober, säger Ljusdals målvakt Jonas Svensson, som även jobbar med marknadsfrågor inom klubben.

Det klubben hoppas ska bli det stora dragplåstret kallas Hellmyrs United. Och det är precis som det låter – ett hopplockat lag med världsstjärnan Per Hellmyrs i spetsen.

Exakt vilka spelare som Bollnäsmittfältaren plockar med sig vill man dock inte avslöja i nuläget – förutom att Hellmyrs själv kommer att finnas med på isen.

– Det kommer att vara ett meriterat bandygäng, det ska vara världsklasspelare i oktober i Ljusdal. Jag tror att det blir en rolig grej, och bra för vår ort, säger Jonas Svensson.

Per Hellmyrs har satt ihop ett eget lag – som ställs mot Ljusdals BK veckan före elitseriepremiären.

Matchen mellan Ljusdal och Hellmyrs United blir även en slags "välkommen hem-hyllning" till Micha Svechnikov.

– Vi har fått hem världens kanske bästa bandyspelare genom alla tider och vi ska spela hans premiärmatch på IP. Då behöver vi värdigt motstånd. Då känns det här helt rätt, som en väldigt bra motståndare, säger Jonas Svensson och fortsätter.

– Jag tog kontakt med Per i somras. Vi är jämnåriga och pratade om vilka bandyspelare som vi hade sett upp till när man var yngre. Och det är spelare som "Kuben" och Micha som har gjort att han spelar bandy.

Micha Svechnikov är Ljusdals supervärvning och matchen mot Hellmyrs United blir hans första på Idrottsparken i Ljusdal sedan återkomsten.

LBK har placerat bandyhelgen strategiskt, insprängt mellan World cup och den fulla premiäromgången av elitserien.

– Det var väl chansen att kunna få till så bra bandyspelare som möjligt. Helst av allt skulle vi velat ha sista helgen i oktober, som det alltid har varit. Men världen förändras och tiden går.

Totalt blir det fyra matcher under två dagar, där även Ljusdals farmarklubb Järvsö får tillfälle att spela dubbla träningsmatcher.

FAKTA – BANDYHELGEN I LJUSDAL

Fredag 21 oktober:

Järvsö Bandy–Snoddas BK

Ljusdals BK–Hellmyrs United

Lördag 22 oktober:

Ljusdals BK–Peace & Love City

Järvsö Bandy–Selånger SK

Mer läsning

Annons