Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stefan Karlsson är Årets ledare

/

Seger i World cup, elitserien och SM-finalen.

Men det är inte slut där.

När semestern närmar sig får Hammarbys bandytränare Stefan Karlsson pressa in ännu en utmärkelse i prisskåpet.

– Det här var väldigt kul, säger Årets ledare i svensk bandy.

Annons

Han tog Hammarby till fem SM-finaler utan att få höja bucklan. Efter en sejour i moderklubben Broberg återvände Stefan Karlsson i fjol till Hammarby – som en vinnare.

Säsongen som gick stavas succé och mannen vid rodret får utmärkelsen Årets ledare vid svenska bandyförbundets årsmöte på lördagen.

– Trevligt. Jag vet inte riktigt vad man ska säga. Men det är alltid roligt att få uppskattning för det man gör, säger Karlsson, som nyss fått beskedet när tidningen når honom.

I motiveringen står bland annat: "Efter alla tidigare meriter som spelare och tränare blev Stefan Karlsson åter tränare i Hammarby. I ett fint och prestigelöst samarbete med Leif Klingborg ledde Stefan laget inte bara till ett efterlängtat SM-guld utan också till meriterande segrar i World Cup och Elitserien."

Den tyngsta av pokalerna, SM-bucklan, var efterlängtad.

Det var dags.

– Jo, så kändes det för mig men framför allt för föreningen. Jag har nyligen haft ett snack med några av killarna och vi var överens om att det var otroligt att vi kunde göra en sådan fantastisk säsong, säger Karlsson.

* Hur stor del har du i framgången?

– Det är alltid väldigt svårt att uppskatta. Det är klart att både spelare och ledare har bidragit. Vi kom dit i ett turbulent läge och körde på som bara den direkt. Jag har jobbat så hårt jag har kunnat, precis som övriga ledare och spelarna. Det har vi gjort från dag ett.

Mer från motiveringen: "Han har också förmågan att utnyttja varje spelares speciella styrka och kvalitéer". Det är förmågor som kan bli bra att ha i framtiden. Hammarby har tappat tongivande spelare men hungrar efter mer. Det finns ingen mättnad efter vinterns framgångar, förklarar Karlsson.

– Nej du. Det var lite tomt efteråt men nu har vi kommit igång igen och är inne på nästa säsong. Guldet har vi med oss men vi kan inte leva på gamla guld. Det blir intressant men nya förutsättningar. I Hammarby har vi alltid känt oss jagade även om vi inte har vunnit.

Stefan Karlsson tar en sväng upp till Söderhamn kommande vecka, sedan väntar semester i sommarhuset på Öland. Årets ledare laddar för nya framgångar genom att se kampen om en annan pokal.

– Det blir att bänka sig framför teven en månad, säger Årets ledare i svensk bandy.

Mer läsning

Annons