Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Starkt burskydd i Bollnäs

/
  • Par i ess. Henrik Rehnvall och David Borvall i kamratlig kamp om sista utposten i BGIF.

Bollnäs har släppt in näst minst (19) mål i elitserien.

Ett starkt försvar blir grunden även när Hammarby gästar Sävstaås i kväll.

Frågan vem som får förtroendet som sista utpost har sällan varit hetare – i dag har Giffarna två (2) bra burväktare.

Annons

– Vem som står? Nja, det kan jag inte ge dig nu. Vi gör som vanligt, går på dagsform och känsla av vem som passar bäst just mot det här motståndet, säger tränare Hans Åström, som medger att Giffarna tidigt på försäsongen valde ny väg – och satsade på två jämlika målvakter.

– Det känns väldigt bra med två bra målvakter igång, och båda har också utvecklats och jobbar stenhårt på träningarna.

I praktiken innebär den här ordningen ett halvt steg bakåt för 20-årige David Borvall, under fjolåret mer given som förstaval.

Och samtidigt ett kliv framåt för 23-årige Henrik Rehnvall, som stått i tre av seriematcherna och på dessa bara släppt in tre mål.

– Hyggligt facit, och visst är det ett lyft att få mer förtroende. Det har varit en bra känsla hela säsongen.

Vad har du utvecklat mest?

– Jag agerar med ett större lugn, överarbetar inte situationerna och kan bättre använda mina styrkor. Som att läsa spelet.

Att få buren mot Kungälv och Falun kunde ju falla under den gamla devisen "hålla målvakt igång". Men när Rehnvall fick ta post även senast borta mot Vetlanda var det ett trendbrott som bekräftade den nya ordningen.

Och den är något som snarrar sporrar än stör unge David Borvall.

– Det är bara nyttigt med lite tryck på sig och ett krav att prestera ännu bättre på träningar. Klart man vill stå i varje match, men det är bara att gilla läget. Vi spelar ju i samma lag och brukar peppa varandra, inget problem.

Ordning i försvaret är också nyckelordet inför matchen mot Hammarby, vingligare än väntat men med fruktade toppar i David Karlsson och Patrik Nilsson.

– Defensivt var det lite väl fladdrigt och ihåligt hemma mot Sandviken. Stort fokus ligger därför på att tajta till ordentligt, och att hämta energi till offensiven ur ett fungerande försvar, säger Hans Åström, med alla sina spelare tillgängliga.

 

 

 

Mer läsning

Annons