Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stark andra halvlek gav Edsbyn segern

/

Kanonstart.

1–0 i matcher.

Edsbyn började på bästa tänkbara sätt i SM-kvartsfinalspelet.

Segern hemma i Dina Arena mot Villa 6–4 (2–3) var rakt igenom en stabil laginsats där Edsbyn fullständigt dominerade den andra halvleken.

Annons

– Jag är riktigt nöjd med vad grabbarna presterade. Vi fick kasta om lite i laget precis före matchstart då Robin Ehn tvingades avstå spel på grund av magsjuka och Jonas Edling fick kliva in. men klarar också den biten bra, sade Edsbyns tränare Peter Törnberg.

Det var avvaktande bandy och inte speciellt högt tempo under matchens första 20 minuter. Men sedan kom något av en ketchupeffekt. Fyra mål på fem minuter. I halvtid var ställningen 3-2 till bortalaget Villa.

– Vi gjorde lite små justeringar i paus och det blev bättre fart i den andra halvleken från år sida, sade Törnberg.

Under den andra halvleken dominerade Edsbyn totalt och efter Michael Jerbergs båda mål kom också 5–3 för Byn när Simon Jansson vinklade in från högerkanten och vispade in bollen.

Mattias Hammarström avslutade Edsbyns målskytte när han i friläge kallt satte sexan.

Men 6–4 till Edsbyn var en klart godkänd slutspelsstart.

– Otroligt roligt att spela. Det är ett tag sedan jag spelade slutspel. Vi började lite trevande sedan kom vi in mer och mer i matchen. Vi har en skön defensiv och det här var en riktig lagseger. Vi gör en av våra bästa matcher här på slutet så det ser bra ut inför fortsättningen, sade Michael Jernberg efter sina två mål och två målgivande passningar.

Mer läsning

Annons