Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Spinnars väntar på magnetröntgen

/

När säsongens höjdpunkt, SM–slutspelet i bandy, startade på onsdagskvällen så kanske det också tog slut för Bollnäs backklippa Anders Spinnars.
Spinnars kolliderade med Joel Edling och fick lämna det heta derbyt på bår.

Annons

– Det var en ren olyckhändelse. Jag kom ut som hörnrusare och Joel Edling stupade på skridskospetsarna. När han ramlade fick jag hela hans tyngd över mitt högra ben. Jag kände direkt en enorm smärta och förstod att det var färdigspelat i den här matchen, säger Anders Spinnars.

Under torsdagsmorgonen undersöktes och röntgades Spinnars på Bollnäs sjukhus.

– Förmodligen är det inre ledbandet som uttänjt. Det kan också vara en skada på korsbandet eftersom knät glappar ganska rejält, sade då Spinnars som sedan under torsdagseftermiddagen fick träffa ytterligare medicinsk expertis för att fastställa skadan.

– Jag har varit i Söderhamn och träffat ortopeder och vi har provat ut ett specialskydd för knät. Men knät är fortfarande så svullet att jag inte kan få något exakt besked förrän jag har magnetröntgas.

Skadeläget sent torsdageftermiddag kunde ha varit bättre.

– Nu kan jag inte stödja på benet. Men mycket kan hända på ett dygn och jag utesluter ingenting. Nu tar jag dag för dag och är det ingenting trasigt kan jag med lite flyt snabbt vara tillbaka i spel.

Magnetröntgen är nästa steg för Spinnars innan han vet hur fortsättningen av säsongen ser ut.

– Tidigast fredag kan det bli aktuellt med magnetröntgen i Hudiksvall. Nu är det bara hoppas att svullnaden går ner och att ingenting är trasigt.

Mer läsning

Annons