Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Spännande kväll väntar för Bollnäs och Edsbyn

Det är fjärdeplatsen i fokus när elitseriens sista omgång spelas i kväll.
På ena sidan står Edsbyn som möter serieledaren Sandviken.
På den andra finns Villa-Lidköping som ska jaga målrekord hemma mot Katrineholm.
– Det är kraftig fördel för Villa, säger Edsbyns tränare Ola Johansson.

Annons

Förutsättningarna är enkla: Edsbyn måste vinna hemma mot Sandviken, helst med fyra-fem mål, för att kunna hålla sin fjärdeplats i tabellen. För Villa kommer nog inte ha några större problem att hämta in de åtta mål som skiljer när matcherna blåses igång.

– Det kan bli hur mycket som helst mot Katrineholm. Så vi tänker mer på att göra en bra match mot Sandviken och få slipa på lite saker innan slutspelet drar igång, säger Ola Johansson.

Mellan raderna går det att läsa att Edsbyns tränare redan, och rätt så logiskt, gett upp fjärdeplatsen. Men en femteplats är ingenting som gör honom besviken.

– Vi kan sätta ett klart plusbetyg på elitserien när vi summerar den, oavsett om vi är fyra eller femma. med tanke på hur det varit så har vi gjort det riktigt bra, säger Ola Johansson.

Han väljer i stället att se det roliga och spännande i läget som troligtvis kommer att gälla efter 21-tiden i kväll.

– Det är väl första gången på sex år eller så som vi inte är med i topp fyra och kan välja motstånd i slutspelet. Så klart håller vi på och funderar på vad det kan bli. En fördel är ju att vi slipper välja utan får ta vad vi får och sedan jobba utifrån det, säger Ola Johansson.

Något lag du skulle kunna hissa varningsflagg för i slutspelet?

– Broberg är ett lag som smyger med och de har gjort fantastiska prestationer. De har ett bra läge. Men framförallt så är det väldigt tajt i år.

Bollnäs är redan klar trea i tabellen, om det inte sker en kollaps på Studenternas och Edsbyn lyckas knappa in 24 mål. Ett skönt läge för tränaren Hans Åström.

– Det känns extra kul att vi ligger så bra till med tanke på att serien varit så jämn. Vi har hittat in på rätt spår inför slutspelet, säger han.

Bollnäs är ett av lagen som har möjlighet at välja motstånd i kvartsfinalen och laget har pratat igenom tänkbara scenarion efter den sista omgången.

– Vi har diskuterat det så klart. Men vilka vi kommer att kunna välja mellan beror ju på vad Hammarby och Sandviken väljer, säger Hans Åström.

Mer läsning

Annons