Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snöpligt silver för Edsbyns P18

/
  • Johan Påhlbrant och Martin Frid (bakgrunden) lämnar besviket prisutdelningen på Studenternas.

Edsbyns P18 föll tungt i finalen mot Sandviken. I den sjätte förlängningsminuten tryckte Saik in 2-1 och tog hem SM-titeln.


– Så jäkla surt att förlora på det här sättet, säger målvakten Henrik Carlström.

Annons

Solen sken på Studenternas och de drygt 1000 personerna på läktaren skapade en härlig inramning. Men när matchens sista skott avlossades släckte Sandviken allt ljus för Edsbyns P18-gäng. I målet gjorde Henrik Carlström en strålande match med en straffräddning och flera fina parader.

Men medan Sandvikenspelarna firade sitt SM-guld låg Carlström kvar på mage med huvudet ned i isen. Silvermedaljen som några minuter senare hängde runt hans hals var en klen tröst.

– Det kändes så bra inför förlängningen men det är otroligt små marginaler.

Det var en jämn final, där Saik tidigt tog ledningen innan Martin Söderberg kvitterade bara fem minuter senare. Efter en fin instickare i djupled av Erik Lisell visade Söderberg varför han har spelat i A-laget den gångna säsongen. Kyligt väntade han in målvakten och lyfte bollen högt i nät.

Den hetaste chansen att punktera matchen hade Sandviken, men Henrik Carlström limmade Fredrik Åkerlinds straffslag och 1–1 stod sig matchen ut.

Edsbyn tog tag i spelet direkt i förlängningen och skapade ett par chanser och två hörnor. Men oskärpan straffade sig när Saik kontrade. Efter en tilltrasslad situation i straffområdet, där Henrik Carlström räddade en, två och tre gånger om blev Erik Sjölinder stor matchhjälte för Sandviken.

– Vi borde väl ha fått bort bollen tidigare.

Edsbyn kan trots allt se tillbaka på en lyckad säsong och med lite distans till det hela så kommer även målvaktsgiganten Carlström att vara nöjd.

– Absolut, jag hade inte förväntat mig att vi skulle spela SM-final.

En inställning som delas av tränaren Torbjörn Eriksson.

– En fantastisk säsong av oss. Vi har visat upp ett bra spel och vi är fysiskt starka. Vi har vunnit alla andra halvlekar i slutspelet, så vi har tröttat ut våra motståndare.

Andreas Andersson

Mer läsning

Annons