Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Smekmånaden över för Bollnäs

/
  • Nyförvärvet Per Hellmyrs har motsvarat de högt ställda förväntningarna, men både landslagsstjärnan och Bollnäs sätts ikväll på sitt första riktigt svåra prov då SAIK gästar Sävstaås.

Smekmånaden är över för Bollnäs GIF.

Efter fem matcher utan förlust väntar säsongens första stora prov: målglada guldfavoriten Sandviken.

– Om man hårddrar det så är det så. SAIK är tunga att möta, säger Per Hellmyrs.

Annons

Bollnäs har, för första gången på flera år, svarat för en imponerande inledning på säsongen. Fem matcher har gett fyra segrar och ett oavgjort resultat. Det gör att laget inför kvällens möte med Sandviken ligger på andraplats i elitserien.

– Det har gått ungefär som vi förväntade oss inom gruppen. I fjol tror jag Bollnäs hade fyra pinnar eller nåt sånt inför landslagsuppehållet. Så det har vi slagit med råge, säger Hellmyrs, som varit lagets bäste spelare så här långt.

Högerhalven värvades till Bollnäs för att höja laget, och de förväntningarna har han än så länge infriat.

– Det börjar släppa mer och mer, det tar ju ett tag att komma in i ett nytt lag. Men nu är jag mer delaktig i spelet och det känns bra, säger stjärnan från Edsbyn.

Delaktig i spelet är något han måste vara mot Sandviken om Bollnäs ska rubba guldfavoriten. De spelare som Bollnäs hittills så starka försvar måste se upp med är Magnus Muhrén och Christoffer Edlund – två spelare som har visat upp en hysterisk form.

Edlund är på väg att knäcka Patrik Nilssons målrekord från säsongen 2007/2008 och Muhrén ser bättre ut än någonsin.

– Vi har vår idé som vi ska spela efter och lägga fokus på. Men mot såna här lag är det naturligtvis ännu mer viktigt att vi är noggranna i allt vi gör. Men vi måste våga, säger Hellmyrs, som vet att Bollnäs brukar prestera bra på hemmaplan.

– Bollnäs har bra bilder där från tidigare möten med Sandviken och det är alltid bra. Men Sandviken får bära favoritskapet.

Mer läsning

Annons