Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skyttekungen lämnar LBK

/

Ljusdals BK:s vassaste anfallare från den gångna säsongen lämnar laget.
Fredrik Rexin, 21, som gjorde 33 poäng, är muntligen överens med Göteborgslaget Ale/Surte BK.
– Jag tror att min utveckling kommer gå fortare därnere än i LBK, säger Rexin.

Annons

I en annars dyster LBK-säsong glimtade det till emellanåt. Fredrik Rexin lyckades bra med målskyttet, satte 23 mål och assisterade till ytterligare tio. Detta har nu resulterat i ett visst eko i bandysverige. Allsvenska Ale/Surte har muntligen lovat anfallaren ett kontrakt på två plus ett år.

– De har satt upp en femårig satsning mot elitserien, där tre år nu har gått. Det är tänkt att jag ska användas som nummer nio i en targetroll.

Kruxet är just nu att Fredrik fortfarande står under kontrakt hos LBK även över den kommande säsongen. Innan övergången är formellt klar måste klubbarna alltså komma överens.

– Jag har inskrivet i mitt kontrakt att jag får lämna för en elitserieklubb, och det var en sådan som hörde av sig också. Det kändes dock inte aktuellt att spela i ett bottenlag som troligen ramlar ur. Men så dök Surte upp, som i och för sig är en allsvensk klubb, fast jag har svårt att se att LBK hindrar mig från att lämna. De har inte följt alla bitar i kontraktet heller, så jag räknar med att de visar mig den respekten.

 

 

 

 

Mer läsning

Annons