Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skutskär får tillbaka poäng

/
  • Yvonne Oscarsson och Ljusdals BK kan hålla sig för skratt. Klubben har nu fråntagits poängen från Skutskärsmatchen.

Glädjen över vändningen i Köping förbyttes snabbt mot ilska.
Ljusdals BK:s protest mot Skutskärs användande av otillåtna spelare, som i det första skedet betydde poängavdrag, har nu bytts mot böter på 20 000 kronor.
– Hela hanteringen av detta känns väldigt märklig, säger en besviken LBK-ordförande i Yvonne Oscarsson.

Annons

Turerna kring LBK:s protest mot Skutskärs felaktiga användning av samarbetsavtalet med Sandvikens AIK har tagit en ny vändning. bandyförbundets Region mitt var på det klara med att Skutskär skulle dömas som förlorare med 0–5 i matcherna mot Tillberga och Ljusdal. Men Skutskär överklagade till tävlingskommittén – och fick rätt.

– Vi bedömde fallet utifrån den förklaring vi fick av Skutskär. Det handlar om ett administrativt missförstånd, och vi anser att felet som begåtts inte är så pass påfallande att poängavdrag ska tillämpas, säger Mats Westling som är ordförande i tävlingskommittén, och fortsätter:

* Var de sju ledamöterna i tävlingskommittén eniga i beslutet?

– Nej, det var vi inte, det handlar ju om en bedömningsfråga. Men det var ingen dramatik.

* En av ledamöterna, Carl-Axel Pettersson, har kopplingar till SAIK. Du ser inget problem i det?

– Nej, han har inga engagemang i den föreningen nu. Men det går ju inte att veta vad varje människa har inom sig, jag själv har nog mer kopplingar till Ljusdal än vad han har till SAIK.

Hos Ljusdals BK är det upprörda känslor:

– Det är klart att vi i LBK inte tänker dumma oss med flit. Men visst kan man i realiteten tänka sig att om vi har en viktig match och inte får använda några av våra spelare gör detta ändå och bara får betala 10 000, säger Yvonne Oscarsson.

Mer läsning

Annons