Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skön nolla för Oksanen

/

Motståndet var visserligen det sämsta i elitserien.

Men det är alltid en bedrift att hålla nollan i bandy.

Timo Oksanen fick även göra några fina räddningar i sin comeback.

– Sedan jag klarat första skottet kändes det bra, sade den 33-årige målvakten, sedan Bollnäs kört över Katrineholm med 14–0.

Annons

Efter sitt två år långa skadeavbrott fick Timo Oksanen mest titta på när Giffarna enkelt rullade bort tabelljumbon Katrineholm Värmbol BS.

Men när det väl hettade till – då var det finska burlejonet på sin vakt.

Oksanens första räddning på flera år var helt okej – i tionde minuten klistrade han ett skarpt vänsterskott.

– Vid avslag kändes det lite som inför en första match i ett VM, nu gällde det liksom att komma in i det här igen. Men efter första räddningen kändes det bara normalt, sade Oksanen, glad över en nystart utan nätrassel.

– Jo, en nolla är ju alltid en nolla. Men den får man inte utan hjälp av ett bra försvar, och en eloge till grabbarna som verkligen tog jobbet hela vägen.

Ett fåtal gånger släppte Oksanen också loss den fruktade kastarmen. Redan i femte minuten, i medvinden före paus, prickade han Per Hellmyrs perfekt på klubban – och det hade sånär resulterat i mål.

– Nja, det blev inte så många kast ikväll, men det var rätt svårt i den hårda vinden. Det kommer fler...

Att det skulle bli en kulramsmatch på Sävstaås var väntat. Katrineholm är en sällsynt blek nykomling i bandyns finrum.

Och själva matchen, den var över redan efter drygt två minuter då Linus Forslund med en elegant solorajd satte 1–0 och satte sin första signatur i protokollet. Forslund var rapp och en av de hetare med tre mål och flera fina målpass.

Stundtals gjorde också Per Hellmyrs vad som föll honom in, till exempel ett briljant solomål till 3–0. Även Juho Liukkonen var pigg i sin comeback efter två månaders skadevila.

– Stundtals riktigt hyfsat, några snygga mål men framför allt en bra inställning i det defensiva jobbet, sade tränare Hans Åström.

 

Mer läsning

Annons