Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skate och bandy jobbar tillsammans

/

I somras var det debatt och manifestationer då ungdomarna kände att skatehallen i Bollnäs var hotad.

Nu har Gumpels fritidsgård och arenagruppen tagit varandra i hand.

– Det var nog aldrig något riktigt bråk, det byggde mera på missförstånd och en något klumpig inledning av arenagruppen, säger Rolf Forslin.

Annons

Som ordförande i Intresseföreningen Gumpels fritidsgård ingår nu Rolf Forslin i den arbetsgrupp som bildats. Där finns också arenagruppens projektledare Ulf Andersson och Leif Fernqvist, tillsammans med tre ungdomar från Gumpels.

– Inget är mera förödande än att stänga ute folk, det skapar förvirring och misstänksamhet. Ungdomarna upplevde arenagruppens planer som ett hot, men nu känns allting bra och vi finns med som en intressent, säger Rolf Forslin.

Det som diskuteras nu är att skatehallen blir kvar där den ligger i dag. Eller att det byggs en ny. Utan något tidsglapp.

– Skatehallen ska vara en av tillväxtmotorerna på området, det är en hörnsten och ett av benen som hela projektet ska stå på framöver. Vi vill ta till vara på och utveckla den ungdomskultur som finns på området, säger Ulf Andersson.

Ska det byggas nytt så ska det bli en bättre lokal än dagens. Det är både Rolf Forslin och Ulf Andersson rörande överens om.

Mer läsning

Annons