Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sex från Hälsingland i Francos trupp

/

Förbundskapten Franco Bergman bjöd inte på några större sensationer till trenationsturneringen i Lidköping och Trollhättan nästa helg.

Men en debutant finns med i truppen – Edsbybekantingen Christian Mickelsson.

– Han gjorde en stark avslutning på förra säsongen och har funnits med i tankarna länge, säger Bergman.

Annons

Det mesta är sig likt när Franco Bergman på onsdagen presenterade sin första landslagstrupp för säsongen.
14 av 16 spelare som var med och vann VM-guld i vintras finns nu också med i den trupp som ska möta Ryssland och Finland i i Lidköping och Trollhättan mellan den 10–12 september.
De nya är Tobias Holmberg, från Västerås och Sirius Christian Mickelsson som ersätter Jonas Edling och Christoffer Edlund.
Mickelsson fanns med i den 25-mannatrupp som Bergman tog ut inför VM i Moskva, men några matcher blev det aldrig för 26-åringen från Edsbyn.
– Christian hade det lite tufft i början när han kom till Sirius. Men växte rejält under säsongen och visade att han har kvalitéer för att vara med på den här nivån, säger Bergman.
– Han styrkor är att han har bra fart under skridskorna och kan avsluta från båda håll. Sedan är det aldrig fel att han gör en hel del mål också.
Att Jonas Edling inte finns med i truppen förklarar förbundskapten så här:
– Jonas gjorde ett bra VM, men hade det lite tyngre i slutet av säsongen. Och det är mycket hur spelarna såg ut vid den tidpunkten som ligger till grund för den här truppen.
– Men han finns absolut med i tankarna till senare i vinter.

Mer läsning

Annons