Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Persson trivs med passionen i Bollnäs

/
  • Sävstaås oktober 2009, sportchefens kontor på bandykansliet. Sören Persson trivs på den heta stolen.

Jobbet är också hans passion.

Därför trivs Sören Persson så bra som sportchef i Bollnäs GIF.

– Här är intresset på topp, och hungern efter framgång så stort, säger 59-åringen från Edsbyn, redo för sin andra säsong i sin sjätte klubb.

Annons

Fem dagar till hemmapremiär och grådiset hänger över ett skenbart sävligt Sävstaås en tidig måndagsmorgon.

En trappa upp i gula huset sjuder det av aktivitet på bandykansliet.

Kanslisten Annika Forslin parat i telefon. Förre forwardsfajtern Robban Lindgren, i dag marknadsansvarig, pratar i telefon.

Längst in i kulan hälsar sportchefen Sören Persson välkommen, just som även hans mobil flöjtar.

– Det blir väl ett 30-tal samtal varje dag, men det hör till. Jag trivs så bra med det här, det känns aldrig tråkigt att gå till jobbet.

I Perssons fall innebär det en biltur från villan i Edsbyn, som hela tiden varit basen under en ledarkarriär där han passerat klubbar som Kungälv, Edsbyn, Sandviken, Boltic och Falun.

Nu gör han sin andra säsong på en av de hetare stolarna i bandyland.

– Det är det som är så speciellt med Bollnäs, här brinner man för bandyn på ett annat sätt än i någon annan förening där jag jobbat. Det är också en jäkla skön utmaning.

Jo, här finns ett lag och supportrar som längtar efter rejäl framgång – hur är din känsla just nu jämfört med samma tid i fjol?

– Helt annorlunda, mycket bättre. Vi har fått in en trygghet i spelet där vi klarar att hålla i bollen även under press. Vi kan spela oss ur situationer.

Du måste vara rätt nöjd med förvärv/förlust-balansen i truppen?

– Absolut. Hans Åström och jag hade en drömtrupp, i dag stämmer den riktigt bra.

Finns det något att gräma sig över – hur nära var det tillexempel att Patrik Nilsson valde Bollnäs?

– Jättenära! Han ingick inte i grundplanen men när läget kom, och vi fick höra att han var intresserad, så jobbade jag på det hela dagarna under en period. Jag trodde också det var klart, men när fästmön fick ett bra jobb i Stockholm så fick det styra till slut. Och all heder åt honom för det.

Dina förväntningar på laget den här säsongen?

– Bra prestationer, som också per automatik ger fler poäng och slutspel. Och publiken ska tycka det är roligt att se Bollnäs spela på Sävstaås.

Hur ser du på hallfrågan?

– Vi måste bara ha en hall, helst igår. Vårt största hinder nu är vädret och om det dras det i långbänk blir det även svårt att locka spelare hit till slut. Jag bryr mig inte om man vill bygga en ny stadsdel, jag vill ha en bandyhall. Och jag vill se grävskopa nu!

Mer läsning

Annons