Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pär Törnberg växlar upp

/

Han är förste farthållare i Bollnäs.

Och Edsbyimporten Pär Törnberg vet vad som krävs för att nå en SM-final.

– Jag har en växel till, och den lägger jag i ikväll, säger "Pärtan" inför den femte och avgörande semifinalen i Sandviken.

Den turbomatade mittmotorn och hela laget seglar i medvind just nu, och kursen har hela tiden varit lagd mot Studenternas IP...

Annons

Redan tidigt på försäsongen var alla i Giffarnas kärntrupp eniga om målbilden.

– Vi började tidigt prata ihop oss om att vara med i toppen, och alla var sugna på att ta det jobb som krävs för att nå dit. Det är också en skillnad på att säga det och att mena det in i själen. Vi har hela tiden haft en SM-final som mål, berättar Pär Törnberg, som direkt kände sig hemma med kravbilden efter sina guldsäsonger med Edsbyn.

Under senvinterns heta slutspel har det mesta gått på räls för Bollnäs. Och för en pålitlig tempoväxlare, med en inbyggd turbo och en förmåga att snabbt hitta vägar genom det tätaste försvar.

I lördagens täta kamp var det just "Pärtan" som först bröt mönstret med en blixtrande åkning och ett perfekt pass som gav Ville Aaltonen guldläge att göra 1–0.

– Det har funkat bra efter VM, både för mig och laget. Vi har tagit det stegvis, nu är vi faktiskt så bra som vi tror vi är.

Vad blir nyckeln till framgång?

– Att vi vågar spela vidare med vårt spel. Avgörande blir vilket lag som verkligen vågar vinna.

Vilka reaktioner möter du på din privata hemmaplan i Edsbyn?

– Bara positiva! De flesta gratulerar till framgångarna och önskar lycka till i fortsättningen. Det finns säkert de med andra åsikter, men det känns som de flesta ställer sig bakom det hälsingelag som är kvar.

Mer läsning

Annons