Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pär och Peter redo för "Slaget om Hälsingland"

/

Det har kallats för "Slaget om Hälsingland".

Och för första gången på många år förtjänar matchen just den rubriken.

Nu pratas det inte om tvåsiffrigt och pyspunka på spänningen – utan att Bollnäs faktiskt kan vinna över Edsbyn efter flera säsonger i grannens bakvatten.

– Vi ligger före dem i tabellen, men att vi skulle vara favoriter köper jag inte. Edsbyn är ett fantastiskt bra lag, så att ranka oss före dem är svårt tycker jag, säger Bollnäs mittfältare Pär "Pärtan" Törnberg.

Annons

Kalla fakta inför kvällens match talar ett tydligt språk. Bollnäs ligger för första gången på länge före Edsbyn i tabellen efter imponerande insatser mot bland andra Hammarby och Västerås. Ner till Edsbyn på fjärdeplats skiljer det fyra poäng.

– De är favoriter, de har sett starkare ut än oss så här långt, säger Peter "Pinch" Törnberg, spelade tränare i Edsbyn.

Men det resonemanget köper inte lillebror Pär.

– Är det verkligen så? Det undrar jag. Vi ligger visserligen före, men det är bara tio matcher spelade än och Edsbyn har ett spel de kan och som är svårstoppat. Det vet jag själv sedan min tid där, säger han och överlåter åt andra att spekulera vilket lag som ska stå i lägst odds när det är avslag på onsdagskvällen.

Han och "Pinch" bryr sig inte heller om att de möts för första gången i en seriematch.

– Jag har mött honom en gång tidigare i Champions Cup, så det är ingenting märkvärdigt. Men det gäller att vara med då han kommer, för det går fort, säger Peter.

– När det är match så tänker man inte så mycket på vem man möter. Det är mest andra runtomkring som kan prata. Men när vi möts så är det ju Peter som får chansen att smälla på mig lite, säger Pär.

Matchdagen pratar de inte med varandra utan fokuserar helt på derbyt. Men dagen efter, på torsdag, är det dags att gå igenom de 90 minuter som avverkats.

– Vi pratades faktiskt vid i dag (tisdag), men inte så mycket bandy. Vi pratar väl igen på torsdag, men vi får väl se vem som ringer till vem, säger Peter.

– Jag hoppas det blir Peter som ringer till mig och säger grattis, skrattar Pär.

Mer läsning

Annons