Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Palle hoppas på spel i Bollnäs

/

För tre år sedan lämnade Patrik "Palle" Rönnkvist Edsbyn efter tre raka SM–guld.

På annandagen kan "Palle" lira med Bollnäs mot sina gamla klubbkompisar.

– Kommer bara Kalix och Bollnäs överens då spelar jag. Från Edsbyns spelare har jag bara fått positiva reaktioner. De säger att jag ska ta min sista chans att spela i elitserien, säger Palle.

Annons

Frågan om att spela för Bollnäs blev både aktuell och riktigt het för Palle när Juho Liukkonen blev skadad och Sundsvall drog sig ur seriespelet.

– Vi spelar sista matchen på söndag, Sedan är vi spellediga till 3 januari så tidsmässigt är det inga problem att spela annandagsderbyt.

Om du spelar kommer du till säsongens hetaste match. Har du saknat annandagsderbyt?

– Visst har jag det. Det är alltid en speciell match med ett otroligt drag. Nu är det mer intensivt för de infödda än för mig som kommer utifrån. Men det skulle vara otroligt roligt att få uppleva känslan igen.

Hur är formen?

– Det är inga problem och jag kände i Champions Cup att jag hängde med mot de bästa lagen. Skulle det bli spel med Bollnäs så kommer jag att gå för 100 procent.

Om det blir klartecken för spel i Bollnäs. När kommer du?

– Det får vi se. Om jag ska spela så hoppas jag att jag kan träna några gånger med laget före och snacka med grabbarna. Nu känner jag rätt många i laget och sett laget spela på tv. Men det är ändå ett helt nytt lag jag kommer till.

Är det här på riktigt allvar?

– Ja, du ska veta att det pirrade till i kroppen när jag fick frågan. Jag har haft lite problem med både rygg och knän de senaste säsongerna så jag ser det här som min sista chans i karriären att få spela i elitserien en sista gång. NU är det Bollnäs och Kalix som måste komma överens. Där är vi i dag. Den här frågan får väl sitt svar när Bollnäs vet hur det blir med Liukkonen.

 

Mer läsning

Annons