Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

På fel sida igen

/
  • Söderhamnspojkarna Emil Melin och Jonas Engström kommer hem till Hällåsen för annandagsderby.

Emil Melin och Jonas Engström, 22 år.

På väg hem till Söderhamn för annandagsderby.

Men på fel sida den här gången också.

När LBK och Broberg möttes i annandagsderby senast på IP spelade de två i Broberg.

Den här gången på Hällåsen med LBK

Annons

Året var 2006. Då kom Broberg till Idrottsparken i Ljusdal som ett bottenlag i den norra Allsvenskan. Ljusdal var inte mycket bättre, låg också under slutspelsstrecket.

Den matcheh vann Broberg och den var i stort sett över efter 19 spelade minuter. Då hade Broberg pangat in tre hörnor och vann till slut med 10-4.

I Brobergsdress spelade då både Emil Melin och Jonas Pettersson.

Det enda jag minns är att Svenne Olsson pangade in en hörna alldeles i slutet, säger Jonas Engström.

Hur det gick sedan vet vi. LBK ramlade ur serien men nu är man alltså tillbaka bland de stora igen. Och får spela en "riktig" annandagsmatch.

Och nu spelar både Emil Melin och Jonas Engström i LBK-dress. Emil sedan tre år tillbaka, Jonas har varit i Ljusdal i två säsonger och båda var alltså med om att spela upp laget tillbaka till Elitserien.

Och därmed får de två komma hem till Söderhamn igen på bandyns egen nationaldag, annandag jul.

Det ska bli jäkligt skojigt att få spela på Hällåsen igen. För mig är det fyra säsonger sedan jag spelade där, säger Emil som bara spelat två Elitseriematcher med Broberg. Jonas Engström då?

Vet inte riktigt, men det borde vara nånstans mellan trettio och fyrtio.

Men nu är det alltså LBK som gäller och där har de båda hunnit med 14 matcher nu och de lovar att Broberg ska få det jobbigt i det här annandagsderbyt.

Jag har varit och kikat på Broberg ett par gånger, senast mot Vänersborg, och jag tror att jag kan dom rätt väl. Det handlar mycket om snabba omställningar och ett rakt spel, säger Emil.

Än har inte LBK tagit några derbypoäng sedan man tog klivet tillbaka. Dubbla förluster mot Bollnäs, 2-5 och 2-3 och hela 2-9 mot Edsbyn hemma på IP. Mot Broberg på annandagen blir det första seriemötet. Lagen möttes dock i en träningsmatch, den första för säsongen för båda lagen, då vann Broberg med 5-2.

Mer läsning

Annons