Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oscar Jonsson flyttar hem

/

Flyttbestyr på Högalidsgatan på söder i Stockholm. För nu tar Oscar Jonsson frugan Titti och barnen Milla och Hugo med sig hem till Ljusdal. Efter åtta säsonger i Hammarby IF är det moderklubben Ljusdals BK som gäller igen.

Annons

Äntligen för Ljusdals BK. Äntligen därför att nu har i alla fall en av hemvändarna i L.O.O.S-gänget bestämt sig för att vända hem till Ljusdal och Ljusdals BK igen.

Flytt hemåt har länge funnits i familjen Jonssons tankar, men några frågetecken, främst då vad gäller jobb, har funnits och nu är i alla fall några av dem uträtade. Så igår bestämde sig Oscar Jonsson att lämna Stockholm och Hammarby IF efter åtta säsonger.

– Det känns jättebra att ha bestämt sig, sa Oscar.

Och torsdagen blev en hektisk dag i många avseenden. Först in till chefen, tillika ordförande i Hammarby IF Bandy/AB, Sonny Lööv. Det vill säga det blev en dubbel uppsägning. Sen, när det handlade om isträning med Bajenpolarna senare på eftermiddagen så berättade han att flytten går hem till Hälsingland.

– Ja, och så måste vi se till att få vår lägenhet såld, det är mycket administrativt just nu, sa Oscar.

Kontakten mellan Ljusdals BK och Oscar Jonsson har hållit på länge och att det varit nära en flytt hem har Sportchefen Michael Vallin haft på känn ett tag.

– Visst har det känts så, men man kan ju aldrig vara riktig säker. Vi har i och för sig inte skrivit något kontrakt med Oscar än, men vi är muntligen överens. Oscars hemflytt betyder mycket för Ljusdals BK.

Riktigt när flyttlasset kan gå från Högalidsgatan på söder i Stockholm vet inte Oscar än. Men målsättningen är att de ska kunna ske i samband med semestern den 1 juli.

– Det där beror lite på hur länge jag behövs på jobbet. Jag vill förstås hem så fort det bara går. Hem och känna på grabbarna i laget lite. Jag ser verkligen fram emot att komma hem till "nya" unga hungriga Ljusdals BK, säger Oscar.

– Även om vi förlorat fyra SM-finaler så har vi vunnit lite också, World Cup, Svenska Cupen och så.

– En hel del faktiskt. Jag har ju fått löpande information av Michael Vallin och sedan har jag tränat med laget några gånger när jag varit hem till Ljusdal.

– Att det är unga grabbar som vet vad dom vill och därför tränar bra. Jag har kört lite barmark med dom nu i vår också.

– Förhoppningsvis har jag lärt mig en hel del under åren i Hammarby så lite ska jag väl kunna dela med mig.

– Absolut inte. Nu ska jag göra min bästa säsong någonsin. Jag är jätterevanschsugen efter en halvdan förra säsong.

– Känslan i kroppen är toppen.

 

 

Mer läsning

Annons