Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ödesmatch för Edsbyn

/

Vinna eller försvinna.

Något annat finns inte för Edsbyn när den femte och avgörande SM-kvartsfinalen spelas mot Villa i Sparbanken Lidköping Arena i kväll.

– Jag vill spela säsongens sista match som är den 21 mars på studenternas. Så vi ska greja det här och ta oss vidare, säger Simon Jansson inför ödesmatchen.

Annons

Simon Jansson har varit glödhet för sitt Edsbyn i SM–kvartsfinalerna.

– Jag spelade också en femte och avgörande semifinal med Sandviken mot Västerås förra säsongen. Men den här matchen känns ännu viktigare. Jag känner att jag är mer delaktig nu och har mer att göra i laget.

Du har varit glödhet så här långt i slutspelet. Vad är känslan?

– Jättebra. Jag tycker det har gått riktigt bra i de två senaste matcherna där jag kunnat presterat. Jag har hittat min roll väldigt bra. Det är kul att spela och det underlättar när man har bra spelare runt omkring sig.

Kanske är det den nya unga generationen som ska lyfta Edsbyn och ta laget vidare till en semifinal. Simon Jansson, Jens Hermansson, Joakim Svensk, Martin Söderberg och Robin Ehn är talangerna som alla tagit chansen när den kommit.

– Visst hoppas vi mycket på dem och ingen skulle bli gladare är jag om grabbarna lyckas. Kan sedan de rutinerade spelarna också höja sig ett snäpp så tror jag att det här går vägen. Nu finns även Daniel Liw med igen, säger Edsbyns tränare Peter "Pinch" Törnberg.

Vad är din känsla inför matchen?

– Det känns bara positivt. Vi är många som varit i den här situationen för och klarat av det. Men det är slut på alla livlinor nu. Nu blir det en brottningsmatch där den som brottas bäst vinner, avslutar Peter Törnberg.

Mer läsning

Annons