Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu drar kvartsfinalerna i gång – vi sänder derbyt Bollnäs-Edsbyn: "Känns jätteroligt"

/
  • Bollnäs vs Edbyn - vilket lag tar sig till semifinal?

Det drar ihop sig till bandyslutspel. Självklart kommer vi att vara på plats och bevaka matcherna, och ni som inte själva kan gå dit kan se dem live på vår hemsida.
På lördag drar det i gång med bland annat derbymötet Bollnäs-Edsbyn.
– Det är nu det ska avgöras och då känns det såklart jätteroligt att vi kan sända elva av de tolv inledande kvartsfinalerna, säger Andreas Tagg, bandyredaktör inom Mittmedia.

Annons

Svenska bandyfinalen avgörs fredag den 19 mars (final juniorelitserien P20) och lördagen den 20 mars på Tele2 Arena i Stockholm (herrfinal). Men innan dess är det en lång och hård väg topplagen ska vandra. Kvartsfinalerna drar i gång redan i helgen med kvartsfinal ett på lördag där SAIK möter Hammarby, Villa möter Vetlanda och Bollnäs spelar mot Edsbyn. Vi sänder matcherna live enligt schemat nedan och ni kan själva se dem på vår sajt.

– Det kommer att bli härliga derbyn och en fantastisk kvartsfinalserie mellan två av bandyns största rivaler. Då kändes det självklart att vi ska sända samtliga tre inledande matcher, vi vet framför allt det finns många utflyttade supportrar som vill kunna följa sitt lag på distans, säger Andreas Tagg som berättar att Sporten kommer fortsätta satsa på livesänd bandy i slutspelet.

– Vi kommer att täcka nästan hela slutspelet i vår fortsatta satsning på direktsänd bandy.

Följ matcherna live på våra sajter:

Kvartsfinal 1, lördag 20 februari:

Sandvikens AIK - Hammarby IF, 17.00

Villa Lidköping - Vetlanda BK, 17.00

Bollnäs GIF - Edsbyns IF, 20.00

–––––––––––––––––

Kvartsfinal 2, tisdag 23 februari:

Hammarby IF - Sandvikens AIK, 19.00

Vetlanda BK - Villa Lidköping, 19.00

Edsbyns IF - Bollnäs GIF, 19.00

Eventuellt även IFK Vänersborg - Västerås SK 19.00

–––––––––––––––––

Kvartsfinal 3 torsdag 25 februari:

Sandvikens AIK - Hammarby IF, 19.00

Västerås SK - IFK Vänersborg, 19.00

Bollnäs GIF - Edsbyns IF, 19.00

–––––––––––––––––

Så här går Elitseriens slutspel till:

Elitserien omfattar 26 omgångar med 14 lag. När serien slutförts går lagen med placering 1-8 vidare till kvartsfinalerna.

I år är det Sandviken AIK, Hammarby, Villa Lidköping, Vetlanda, Bollnäs, Edsbyn, Västerås och Vänersborg som gör upp om semifinalplatser.

Lag 11-14 i slutresultatet kvalspelar mot de allsvenska lag som placerat sig på plats 1-2 (fyra lag), om fyra platser i Elitserien nästa säsong.

I kvarts- och semifinalerna är det bäst av fem som gäller. De bäst placerade lagen börjar på hemmais. Vid oavgjort spelas Sudden Death om 20 minuter och därefter avgörs det på straffar.

Bandyfinalen spelas den 20 mars på Tele2 Arena i Stockholm.

Mer läsning

Annons