Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mikael hemma i Byn igen – nu för att stanna

/

Cirkeln är sluten.

Mikael "Micke" Jernberg är hemma i Edsbyn igen efter år i olika klubbar.

Och nu tänker återvändaren stanna för gott.

– Det är tanken. Edsbyn blir min sista klubb tror jag. Men man ska aldrig säga aldrig, säger Mikael Jernberg.

Annons

Det blev åtta år för Micke på den bandytripp han startade 2001. Första stoppet blev Gripen, sedan gick flytten till Karlstad och Boltic där han blev kvar fyra säsonger. Avslutningen innan flytten hem till Byn igen blev två säsonger i Falun.'

– Det har varit många fina år och jag ångrar absolut inte att jag åkte. Jag har fått ut mycket i livet utanför bandyn, där jag har fått mycket värdefull erfarenhet som jag alltid kommer att ha nytta av.

Tillbaka i den rödblå dessen finns Micke på vänsterhalven.

– Jag trivs jättebra i den rollen.

Att komma till ett av Sveriges bästa lag kräver sin man och är naturligtvis en stor omställning då Micke jämför med sina tidigare klubbar.

– Kvantiteten på träningen är lika. Skillnaden är kvalitén och den är stor. Edsbyn ligger långt fram i utvecklingen av bandyn. Tänket här i Edsbyn är nytt för mig. Här handlar det mycket om tanke, tålamod och timing. Jag tycker att det kommer mer och mer. Att jag får bättre timing i åkningen och på så sätt kommer mer rätt. Sedan har Edsbyn mycket mer tålamod i sitt spel än vad jag är van tidigare.

Hur ser du på din försäsong?

– För min del har väl försäsongen varit lite upp och ner men jag känner att jag hittar mer rätt i åkningarna nu. Men jag har mycket kvar att jobba på och försöker hela tiden utveckla mitt spel.

Pressen att leverera kommer från honom själv.

– Från spelare och folket känner jag ingen press utan det är jag som ställer höga krav på mig själv. I bland kanske för höga men det är ett sätt för mg att utvecklas.

Tillbaka i Byn och snart väntar ett hett annandagsderby.

– Det är någonting jag saknat otroligt mycket under tiden jag varit borta. Jag hann spela två derbyn innan jag bytte åkte i väg. Visst var det lite heta derbyn i Boltic mot Västerås. Men det är ingenting när man jämför derbyt mot Bollnäs. Folk brinner för bandyn och det är en härlig bandykultur här hemma.

Ja, hemma igen och cirkeln är sluten?

– Ja, det är så det känns.

Mer läsning

Annons