Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många på Bandyskola

/
  • Det är inte alltid så lätt att fixa de konstiga övningar som lärarna i Bandyskolan på Idrottsparken i Ljusdal hittar på.

Bandyskola för de yngsta för barn i åldrarna fem till nio år. Då kom det så många som 70 barn när Ljusdals BK kallade. I går var det första dagen i skolan.

Annons

Bandy är en lek. Åtminstone i de allra yngsta åldrarna. Och det är mycket lek det handlar om i LBK:s bandyskola under höstlovet. I tre dagar ska ”eleverna” lära bandy i alla de former, från Svarte Petter till dribblings- och skottövningar. Och som avslutning får de chansen att prova ta den allra lägsta nivån av de teknikmärken som finns.

De är 17 ledare, allt från mattanter till tränare, och under de tre dagarna så kommer några av A-lagsspelarna att dyka upp på IP och prata om utrustning, om träning och om lagbygge. Barnen ska också få chansen att gå in i LBK-spelarnas omklädningsrum.

Det här är ett första steg i Ljusdals BK:s nya Bandyskola. På jullovet blir det ett andra steg, då för de lite äldre barnen, säger Fredrik Swartswe som är huvudansvarig för Bandyskolan

Mer läsning

Annons