Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Locktoner från Öst för Westh

/

Telefonen ringer – med jämna mellanrum.

Bollnäs och landslagets libero Andreas Westh är fortfarande ett hett namn för ryska Dynamo Kazan.

– Vi håller kontakten och det har väl blivit lite intensivare de senaste veckorna, säger Andreas som ändå tar uppvaktningen med lugn och ro.

Annons

– Det är långt kvar och många pusselbitar som ska lösas innan jag bestämmer mig.

Världens bästa försvarspelare har siktet inställt på att även den här säsongen dra på sig den orange tröjan.

– I dagsläget inriktar jag mig på spel i Bollnäs. Någonting annat finns inte. Det är bara Bollnäs och Ryssland som gäller och som det ser ut nu blir det Bollnäs.

Hur har kontakten med Dynamo Kazan varit?

– Den har varit bra och det har gått en bit framåt. Men det är långt kvar innan jag bestämmer míg. Jag måste veta mer i detalj vad jag ska säga ja eller nej till. Det är många turer kvar som det ser ut i dag. Men ryssarna ligger på och är intresserade. Tidigare var det lugnare men nu är det tätare med kontakterna.

Har du själv satt upp någon tidpunkt då du ska ta ett beslut?

– I Sverige vill vi göra allt klart tidigt. Ryssarna är mer hemlighetsfulla och därför drar det ut på tiden. Det är bara att hålla sig kall och lyssna på vad de har att erbjuda. Det är lite svårt att veta vad de verkligen vill.

Ryssland och bandy. Då handlar det om mycket pengar. Har du fått någon summa presenterad för dig och som du kan ta ställning till?

– Ja, och för mig är det väldigt mycket pengar. Jag skulle behöva spela åtskilliga år i Sverige för att tjäna vad jag skulle göra på en säsong där borta. Men, som sagt, det är många bitar kvar att lösa och det känns mer och mer som att det drar ut på tiden.

Mer läsning

Annons