Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ljusdals BK har lämnat in en protest

/

Den 25:e november förlorade Ljusdals BK mot Skutskär med 4–5 i den norra allsvenskan.
Ett resultat som kan komma att ändras.
För enligt den protest som LBK har skickat till bandyförbundet använde sig Skutskär av samarbetet med Sandviken på ett otillåtet sätt.

Annons

Efter timmen spelad i mötet mellan Skutskär och Ljusdal i Göransson Arena var ställningen 5–1. LBK spurtade sedan vasst i slutet, men dock utan att få en poäng med sig.

Men poäng kan ljusdalingarna få med sig ändå. Två stycken till och med.

I bestämmelserna om samarbetsavtal mellan klubbar står att fem spelare kan vara uppsatta på samarbetslistan. Men maximalt två utespelare och en målvakt får samtidigt vara tillgängliga vid match.

På isen mellan Skutskär och Ljusdal återfanns dock fyra, målvakten Patrik Kaemmerle och utespelarna Erik Rosengren, Robin Mohlén och Kalle Mårtensson. Den sistnämnda gjorde även 4–1 målet.

I matchrapporter från tidigare matcher visar det sig även att Skutskär gjort samma sak vid vinsten mot Gustavsberg (15–0) och i förlusten mot Tillberga (5–9)

– Det stämmer att vi fått in en protest från Ljusdals BK. Denna har nu skickats till Skutskär som har fram tills måndag på sig att komma med ett yttrande, säger Peter Rönnkvist som sitter i bandyförbundets tävlingskommitté region mitt.

Vad kan påföljden bli?

– Det vet jag inte än, men gängse regel för denna typ av brott mot tävlingsbestämmelserna är noll poäng och 0–5 som matchresultat.

När sporten når Skutskärs tränare Joachim Forslund under onsdagseftermiddagen är han ovetande om protesten.

– Jag har faktiskt ingen aning om det här. Men är det som du säger ska vi naturligtvis sätta oss ner och titta vad som är rimligt och inte.

Mer läsning

Annons