Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ljusdal skriver till Riksidrottsnämnden

/

Historien om LBK:s protest mot Skutskärs spelaranvändning får en fortsättning.

Klubben vänder sig nu till Riksidrottsnämnden.

– Det ligger en jättestor fara i det här. Om inte Skutskär fick poängavdrag, hur ska någon då få det, frågar sig LBK-ordföranden Yvonne Oscarsson.

Annons

I måndags skrev Ljusdals BK ner en överklagan till Riksidrottsnämnden, som är en slags skiljedomstol som avgör tvister inom svensk idrott. Denna nämnd tillhör Riksidrottsförbundet.

– Vi vill att de ska titta på det här fallet, och förhoppningsvis gör de samma tolkning som vi i Ljusdals bandklubb gjort, säger Yvonne Oscarsson.

Men några större förhoppningar om att få tillbaka poängen har inte LBK:

– Som jag har uppfattat det så kan de inte ge oss poängen tillbaka, men däremot kanske de kan gå in och bestämma att reglerna bör skrivas om så att detta inte inträffar igen.

Och i LBK:s yrkande står just att de vill ha ett klargörande hur bestämmelserna i paragraf 24 skall tolkas. Paragrafen behandlar särskilda skäl – ett sådant som Skutskär åberopades.

– Om inte något görs åt detta kan det bli förödande och i förlängningen gynna klubbar med mycket pengar. Först göra fel, och sedan hänvisa till särskilda skäl och klara sig undan med böter, konstaterar Yvonne Oscarsson.

 

När sporten når riksidrottsförbundets jurist Elin Johansson sitter hon med dokumentet i hand.

– För att få ett prövningstillstånd i ett sådant här tävlingsärende krävs att förbundet i fråga ska ha gjort något allvarligt fel. Till exempel ett grovt handläggningsfel eller något som går helt i strid med sportens tävlingsregler.

 

Spontant; verkar det röra sig om ett sådant?

– Jag kan inte säga något om det ännu.

Mer läsning

Annons