Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ljusdal är nära arena

/
  • Här är

Halva "laget" på plats. Det vill säga sju av de 13 företagare och privatpersoner som är lika med nybildade Arena Ljusdal AB.

Och de är rätt säkra på att det kommer att spelas World Cup i Ljusdal 2011. Inomhus.

– Här bygger vi Arena Ljusdal för inte satsar vi tid och framförallt inte pengar på det här om vi inte vore säkra på ett Arenabygge, säger Christer Josefsson, en av lagmedlemmarna.

Annons

I förra veckan beslutade kommunstyrelsen i Ljusdals kommun att bevilja ett ekonomiskt bidrag på 195 000 kronor för ett vidare beslutsunderlag för projektet Arena Ljusdal.

– Och i och med det beslutet så bildade vi Arena Ljusdal AB, berättar Lennart Bennermo, en av 13 privatpersoner och företag, som gått in med 875 000 kronor i det nya Arenabolaget.

Och Arena Ljusdal AB:s delägare har bilden klar för sig när det gäller den blivande Arenan på Östernäsområdet. Ordet Arena innefattar en stor evenemangshall, där det förutom bandyspel även ska kunna arrangeras mässor, utställningar, event och liknande. I Magasinet, det vill säga det som nu bara är ett stålskelett, finns också funderingar på kontorsrum, restaurang och en stor utställningsyta.

– Vi vill säkra upp att vi har hyresgäster innan vi bestämmer hur Magasinet ska se ut invändigt. Det kan bli så här att vi enbart satsar på att färdigställa den stora Arenan i ett första steg och sedan tar Magasinet vid ett senare tillfälle. Det här får framtiden utvisa, säger Henrik Bruveris som via sitt bolag kommer att anlitas för försäljning samt media– och marknadsföring.

Under hösten kommer bolaget att arbeta vidare med skisser, konstruktionsalternativ, detaljerade ritningar samt kalkyler för bygg- och driftskostnad. Man vill ha offert både på en aerodom och en traditionell byggnad i trä.

– Vi är säkra på att det kommer att bli en Arena Ljusdal. Östernäs är ett unikt område mitt i centrum, säger Lennart Bennermo.

Och för att bygget ska stå klart till mitten av oktober 2011 så måste spaden sättas i backen i januari månad.

Mer läsning

Annons