Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lillis är på frilans

/

I veckan blev det klart att Stefan "Lillis" Jonsson förstärker Västerås SK:s tränarstab.
Men Ljusdalssonen stänger inga dörrar "hemåt".
– Jag är liksom inte uppknuten till VSK, utan mer på frilans. Det är fortfarande aktuellt att hjälpa till i LBK i vinter, säger 45-åringen, som senaste var huvudtränare i Örebro SK.

Annons

Örebro, seriekollega med Ljusdal föregående säsong, missade uppflyttning till elitserien, tappade ett par bra spelare och dessutom sin tränare nu på vårkanten. "Lillis" återvänder till VSK, förening där han skövlade in SM-guld som spelare på 1990-talet.

– Vår målvakt i Örebro, David Movitz, var aktuell för VSK tidigt i våras. Då sa jag lite på skämt att om han gick dit skulle jag följa efter och bli målvaktstränare där. När han sen blev klar för laget så ringde han mig och frågade när jag skulle komma. Så jag ringde Westman och "Holger" (Andreas och Jonas Holgersson, tränarduo i VSK, redaktionens anmärkning.) och frågade om de ville ha mig där.

"Lillis" roll blir, såklart, inte som någon målvaktstränare. Men väl som scout och stöd – när han har tid.

– Jag kommer ju ändå se en hel massa bandy i vinter, så jag kan lika gärna hjälpa till att scouta åt Västerås. Sen får vi se vad det blir mer. Men det handlar absolut inte om någon heltid, utan det blir rätt kravlöst; jag hjälper till när det finns tid.

Det har tidigare spekulerats i att "Lillis" skulle få en uppgift som manager i Ljusdals BK, likt den som Magnus Berglund har i Sirius.

– Nu var det ju inget klart kring hur den rollen skulle se ut, menar "Lillis".

Men trots sitt nya uppdrag stänger han inga dörrar.

– Jag har inte släppt tanken på LBK, så visst kan det bli att jag på ett eller annat sätt är med där redan i vinter.

Mer läsning

Annons