Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Läkaren sa att min säsong var över"

/
  • Juho

Det fanns gott om tid för mardrömmar.
December månad är en tid Juho "Lippi" Liukkonen helst vill glömma.
Tre veckor på ett finskt sjukhus med en inre muskelblödning i låret blev "Lippis" tillvaro efter skadan i träningslandskampen mot Sverige.

Annons

– Det var jobbigt att bara ligga still i tre veckor. Det var bara att äta, titta film och duscha det öppna såret några gånger om dagen.

"Lippi" opererades direkt han kom in på sjukhuset. Trycket var för stort på den inre muskeln. För att släppa på trycket öppnades låret upp med ett 30 centimeter långt snitt.

– De tappade ut en halv liter blod. Efter en tid så tillstötte det komplikationer. Det blev en inflammation och jag fick ligga tre veckor med såret öppet. Jag tappade mycket styrka under tiden.

"Lippi" hade tiden att fundera där i sjukhussängen. Och han använde den rätt.

– Läkaren sa att min säsong var över. Det skulle ta tre månader innan jag var återställd. Men jag ville hela tiden tillbaka och hjälpa laget. Jag hade hela tiden ända sedan jag kom till Bollnäs trott att det här laget skulle gå till final. Men att det nu skulle bli utan mig.

När Hammarby–Bollnäs spelade anslöt "Lippi" till laget. Följde med hem till Bollnäs och började rehabiliteringen.

– Tapio Tengvall och Kent Forseth gjorde ett otroligt jobb med mig och jag fick behandling två gånger om dagen.

Hemma mot Katrineholm var "Lippi" på isen igen.

– Jag kände mot Kungälv borta och i sista seriematchen mot Sirius att det skulle hålla. Ja kunde gå för fullt.

"Lippi" och Bollnäs gick ända till SM–final.

– Det är helt otroligt. Det är inte många som får chansen att spela en final. Nu är det bara att njuta. Jag har hela tiden trott på final. Det har varit en låg väg men nu är vi där.

90 minuter återstår av säsongen för Bollnäs och "Lippi". En säsong som för "Lippis" del dömdes ut på ett finskt sjukhus i december. Men med finsk Sisu och längtan att få spela den största matchen av alla tog han sig tillbaka.

– Det kommer att bli grymt. Vi ska absolut vinna. Det är säsongens sista match och vi vill avsluta en fantastisk säsong tillsammans med våra supportrar med en seger.

Mer läsning

Annons