Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kryssdust mellan åttan och nian

/

Broberg och Vetlanda möttes i en tuff elitseriedust på Hällåsen på fredagskvällen. 1–1 (0–0) slutade mötet mellan åttan och nian där mycket kom att handla om domarens insats.

Annons

Det var tätt, det var hårt och det var tufft.

Det krävdes inget hököga för att se att 1–1-mötet var ett möte mellan två lindansarlag: elitserieåttan Broberg och tabellnian Vetlanda med bara ett tunt streck mellan sig.

Att rättskiparna hamnar i skottgluggen i en sådan match är inte heller någon överraskning. När de värsta och mest hetsiga kommentarerna kring Team Ronny Andersson lagt sig sammanfattade Brobergstränaren Svenne Olsson fajten så här:

– Första halvlek tycker jag Vetlanda var mycket bättre än oss men i andra kom vi tillbaka och gjorde en mycket bättre insats. Fast vi saknade ändå den där riktiga farten och flytet, sa han.

1–0 för Broberg på straff (Stefan Larsson) öppnade sent om sider målskyttet. Därefter blev det rejält snurrigt med bland annat ett rött kort på Magnus Fryklund. Det kortet och en Vetlandaräddning med handen på mållinjen under de sista tio minuterna gjorde att domaren Ronny Andersson hamnade i fokus.

I 81:a minuten kvitterade Per Einarsson för Vetlanda. Nästa fredag möts lagen igen, fast då i Vetlanda.

Mer läsning

Annons